Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské rohlíčky od naší babičky

Tento recept mám po svojí babičce a ráda se o něj s vámi podělím. Pařížské rohlíčky jsou klasika z voňavého oříškového těsta a spolu s lahodným máslovým krémem tvoří opravdu nebesky dobré cukroví. Nakonec celé namáčíme do čokolády.

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 100 min Doba tepelné úpravy: 10 min

110 min (100 min příprava + 10 min tepelná úprava)

10. 2. 2010 13:27

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

50-100 podle velikosti rohlíčků

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie30 843 kJ / 7 372 kcal
Bílkoviny80,61 g
Tuky490,14 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 359 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy644,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Tento recept dělám už velice dlouho a mám jej po babičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 11. 2018 16:31

Právě je peču ze dvou dávek , opravdu je potřeba těsto nechat v klidu odpočinout aspoň hodinku , jinak se velmi špatně vykrajuje a trošku se třepí. Vyzkoušela jsem čerstvě udělané i odpočaté, velký rozdíl. Zadělat nejdříve těsto a pak dělat krém.Dala jsem kávovou lžičku kakaa a stačí to! Dělám hrubší , takže válím na 5 mm!:yes: Už jsou hotové , pekly se 12 minut na 160 a povrch popraskal, velmi jsem se lekla, že jsem něco zvojtila a pak jsem ochutnala jeden kousek,:-D normálně boží chuť , tak jsem stláskala 3 bez krému ! ;-( Vychladly a já nastříkala horu krému na každý , stláskala jsem jeden s krémem, no opravdu pohádka .;-( Zítra namáčím v čokoládě , teď jsou tvrdé, dala jsem je do mrazáku, zítra dám polevu a nechám rozležet, budou jako dech , ten krém to vtáhne přes ty praskliny. Doporučuji hodně , ale opravdu hodně krému. Dělala jsem dvojnásobnou dávku základní máslový krém od Bahulky a přidala jednu rozpuštěnou čokoládu :-!Půl na půl jednu Heru + 1 máslo , trošku zůstalo. Vyšlo 56 rohlíčků z jednoho těsta.:yes:

Kačka

10. 11. 2014 11:16

Prosím o radu, kdy na rohlíčky dávat krém, vždy mi rohlíčky ztvrdnou :-(

vendy

13. 12. 2012 11:53

Kolik je jich z této dávky?

happy.lenulka happy.lenulka

20. 12. 2011 13:42

jsem moc ráda, že chutnalo ;-)

petra j.

20. 12. 2011 13:11

Jsou moooc výborné:-pdělala jsem je po prvé.Bála jsem se,že se mi nepovedou a dopadlo to opravdu skvěle:-)Udělala jsem z jedné dávky a do rána nezbyl ani jeden:-S Tak jsem musela udělat další a to za dvou dávek a ty si už hodně hlídám :-DANejvíc mě překvapila moje dcera,která ořechy nemusí,ochutnala je a výborný.Prý je ted musím dělat každý rok:-))Takže moc děkuji za recept:yes:

stana000

30. 11. 2010 19:35

skvele to vypada a i chutna, bodyk pro vas:yes::yes::yes:

Jenny

18. 4. 2010 21:33

babičky věděli co pečou...:yes::-K:yes:+12:yes::-K:yes:

eva hubova eva hubova

18. 2. 2010 03:08

:yes::yes:

happy.lenulka happy.lenulka

11. 2. 2010 23:48

to Lejdy... Máš moc hezké rohlíčky. Já tyto dělám mockrát do roka, tak to trochu "flákám"... Přítel je má šíleně rád.

happy.lenulka happy.lenulka

11. 2. 2010 23:47

já znám dva typy pařížských rohlíčků. Jedny jsou z piškotového těsta a tyto z ořechového těsta.
Já ty rohlíčky dělám stejně jak vanilkové, že vyválím váleček a tvaruju rohlíček. Ono se to těsto stejně trochu rozteče při pečení. Ale jde to i vykrajovat.. :-)

Koubkova Koubkova

10. 2. 2010 20:45

Lenulko uvítali bychom i další recepty na cukroví,které máš vyfocené.

ivulinka ivulinka

10. 2. 2010 20:41

Leňulko, vypadají nádherně jedle, jen jsem ještě nikdy nenašla odvahu je doma upéct.
Z jiných recptů vím, že i těsto na rohlíčky se stříká sáčkem rovnou na plech, tady mi ale není jasné, jestli to těsto se musí vyválet a pak vykrajovat???
Každopádně bodík ti patří:-),:-p,:yes:

Lejdy

10. 2. 2010 17:14

Dělám také.Vložila jsem fotku z vánočního pečení jestli neva.

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 2. 2010 16:17

Bodík i ode mne:-p! Připomíná mi to tzv "jádrové tyčinky":-p:yes:

Bibinka Bibinka

10. 2. 2010 15:12

Lenulko, všechny babičky jsou šikovné s nějakýma výjimkama a přece jen nám tu něco zanechali, třeba tuhle dobrotu;-)Babičce i tobě jde bodík:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jádrové rohlíčky pařížské rohlíčky vánoční cukroví pařižske rohličky jádrové rohlíčky recept pravé pařížské rohlíčky recept na jádrové rohlíčky ořechové rohlíčky pařížské vánoční cukroví našich babiček jádrový rohlíček vánoční cukroví jádrové rohlíčky pařížské tyčky jádrové rohlíčky pařížské nejlepší pařížské rohlíčky jadrové rohlíčky vánoční vánoční cukroví pařížské tyčinky pařížské tycinky vanocni jádrové tyčinky jadrový rohliček recept cukroví pařížské rohlíčky vánoční pařížské rohlíčky

Suroviny: ořechy mleté, cukr moučkový, vejce, žloutek, mouka polohrubá, kakao, mléko, mouka polohrubá, máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, tuk hera

TopRecepty.cz

Pařížské rohlíčky od naší babičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nxLp