Zavařené vepřové maso
Když chcete najít zaručený recept na zavařování masa, najdete dva způsoby přípravy - z masa syrového nebo pečeného. Další otázkou je použití koření, které může způsobit rychlejší kažení. Náš recept je ze syrového masa a pouze se solí.
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2022 09:22
Před lety ,když jsme si vykrmovali 4 čuníky do roka,se dělali domácí zabijačky,tak jsme maso prosolili na vále,na dno plechovek se položila kůže,která tomu dávala po uvaření takový ten rosol, nacpalo maso,dala opět kůže,zalilo vodou,zavíčkovalo.Vařilo se ve velikém hrnci 2 až 2,5 hodiny.Plechovky se po uvaření zalili v plechové vaně studenou vodou a nechalo se chladit do druhého dne.Maso bylo potom vynikající na pečení a k tomu knedlík nebo brambory.Když byla možnost,tak se salátem s kefírem.Nebo se dělala masová nádivka.Když si na to vzpomenu,tak se mi zbíhají chutě.Kde jsou ty časy.
5. 3. 2022 08:56
ruda43: Možná se vám to jeví zbytečný, ale na rozdíl od průmyslového zpracování nemáte autokláv abyste dosáhl vyšší teploty než 121 °C a některé bakterie mohou v konzervě zůstat i po zavaření. Proto se v domácích podmínkách využívá toho, že se za dalších 24 hodin tyto přeživši "breberky", které produkují botulotoxin, probudí a opět se dalším varem zlikvidují. Já zavařuji 3x a mám klid.
3. 3. 2022 14:06
Syrový maso prosolím rychlosolí,zůstane hezky růžový,přidávám i trochu kmínu,v míse promíchám a nacpu do sklenic asi 3 cm pod okraj a přidám ještě do každý sklenice lžíci vody.Vařím jenom jednou 3 hodiny,vařit dvakrát se mi zdá zbytečný,a vepřovky jsou perfektní.Děláno x-krát..
16. 9. 2019 17:07
casino: Jen kde sehnat toho vepříka, ......
16. 9. 2019 14:52
casino: recept dost dobrý, taky jsem se na něj díval na netu, tohle dvojité zavařování se používá na delší uskladnění masa, já steriluji jen jednou dvě a půl hodiny bo to maso stejně u nás nevydrží
12. 12. 2018 20:29
Jo to je pochoutka tak samo už to zavařovala babička v padesátých letech do plechovek
8. 7. 2017 18:06
phansen:
17. 3. 2017 22:24
phansen:
Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml
U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...
V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je
Částečně s vámi souhlasím, ale naštěstí je u rcp fotečka, takže autorka patrně používá sklenice 700ml
U nás se převeliké oblibě těší maso podle tohoto postupu: http://www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sk...
V komentářích je často zmiňováno i zavařování pečeného masa...
No, neříkám tak ani tak které že maso je chutnější, ale v chuti mezi nimi rozdíl je
17. 3. 2017 20:13
Diletantský recept, který nováčka úplně zmate. Každá lžička je jiná a sklenice také. Není jednodušší napsat, že na kilogram masa je potřeba 20 gr soli, promasírovat a nacpat do sklenic. Je dobré na dno sklenice dát kousek kůže, která napomůže lepší konzistenci hotového masa.
27. 11. 2016 17:52
Tinka Krištofová: Dobrý den, líbí se mi Váš recept, jen jsem se ctěla zeptat, jestli jste pekla maso v celku nebo už nakrájené . Děkuji Tereza
11. 10. 2016 20:19
pavle: asi tak polovinu soli a vody
11. 10. 2016 14:37
Ahoj libi se recept,budu poprve zavarovat zitra mam sklinky 330 ml kolik te soli a vody ?imoc dekuji za radu u karlina7:
26. 7. 2016 11:00
Já takto zavařuji maso již celá léta.Mám vyzkoušeno,že nejlepší je plec mírně prorostlá.Vařím jeden den 1 hodinu,druhý 45 minut nebo tuto dobu v jednom dni.Jak se mi chce.Dávám maso rozkrájené na velké kostky,vždy libové s trochu prorostlým,3/4kávové lžičky sili a dvě polévkové lžíce vody,nechávám tak 2,5 cm od okraje,maso pustí vlastní šťávu a je vždy výborné.Vydrží dlouho,ovšem u nás ne.Takto dělám ,dle mého strýce řezníka,on to ovšem dával do plechovek.
15. 3. 2016 15:37
kucerova45:
já taky
já taky
15. 3. 2016 15:13
Tak jsem zkusila zavařit pár sklenic masa,některé libové,některé libovější bůček.Nakrájela jsem syrové maso na větší špalíčky,prosolila,dala do sklenic,zavíčkovala a od začátku varu vařila 2hod.,nechala ve vodě schládnout a druhý den od počátku varu vařila hodinu a opět nechala schládnout.Je postupů vícero,já zkusila tenhle,bez rychlosoli a můžu říct,že výsledná chuť se popsat nedá.Pokud budu někdy zavařovat,tak už jen takhle.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 19 minutami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 34 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 34 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí masové konzervy jsou vítaným rychlým obědem či večeří. Poradíme, jak zavařit bezpečně maso, které bude skvěle chutnat
Jak zahustit polévky, zlepšit jejich chuť a zvýšit výživnost? Skvěle je doplní nudle, noky, knedlíčky, kapání, svítky či krutony
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Další recepty
Tématické fráze: zavařené maso zavařování vepřového masa do sklenic zavařování vepřového masa jak zavarit veprove maso zavaření vepřového masa vepřové maso ve sklenici zavarovani peceneho veproveho masa jak zavarit maso jak zavařit maso do sklenic zavařování masa jak zavařit pečené vepřové maso zavarovane veprove maso konzervace masa zavařené pečené vepřové maso recept na zavařené maso konzervace vepřového masa domácí zavařené maso zavareni masa nakládání masa do sklenic zavařené maso do sklenic
Suroviny: maso vepřové, sůl, voda
Zavařené vepřové maso
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnVP
37 názorů