Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sádlová kolečka

Oblíbené sádlové koláčky zná určitě každý, pekly je naše babičky, maminky a v téhle tradici budou jistě pokračovat i další generace. K jejich přípravě potřebujete jen pár surovin a trochu času.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odpočinutí těsta

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí těsta)

21. 12. 2008 19:32

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 434 kJ / 3 211 kcal
Bílkoviny37,00 g
Tuky173,20 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 144 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy366,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bullock

18. 12. 2016 13:36

Klaruše: Problém je (i mě se to totiž stalo) teplota pečení. Podle tohoto receptu ekucharka.net/recept/sadlove-kolacky se má péct 13 min na 195 °C (mají tam překlep 1905 °C :-D ). Na druhý pokus jsem již nepekl, ale sušil - na cca 100 °C a asi 25 min. Kdybych nejdřív zavolal mojí mamce, která je dělávala každé Vánoce po desítky let, měl bych to dobře hned napoprvé. Podle toho, co mi pak říkala, tak to skutečně SUŠÍ v té troubě na málo stupňů a to celou HODINU s tím, že se to musí stále kontrolovat.

Theia7

14. 12. 2015 18:12

Klaruše: Opravdu to nemusí být receptem. Většinou je to vyšší teplota pečení (má být max 150°C) nebo nekvalitním sádlem...:-)

casino casino

12. 12. 2015 20:16

Klaruše:
No, a můžete říci při kolika °C jste pekla?:-)
Myslím si ale, že jste něco zvojtila - mně když se něco nepodaří, tak nejčastěji to bývá mou chybou (vážením, přepočtem, sklerózou);-)

Klaruše

12. 12. 2015 19:03

No já to dělala ze sádla a mohu říct, že horší recept jsem si nemohla vybrat, ;-( úplně se v troubě rozplácnou vůbec nedoporučuji

pazderka83

3. 12. 2015 13:12

Děkuji všem :-K

casino casino

2. 12. 2015 20:06

pazderka83:
Mám ověřený tento rcp: http://www.labuznik.cz/recept/babicciny-sadlove-ko... už se na sádláky zase těším.
... marmeládu dávat až po upečení.
Ať se dílo podaří:-))

Edit:
A že kakao hodně barví, to je snad žádoucí.
Kvůli tomu kupuji holandské Van Houten:-)

lenka0

2. 12. 2015 20:06

pazderka83:Některé kakao hodně barví ,už jsem se s tím párkrát taky vypekla,prostě přisypávat opatrně.A hlavně nepéct zprudka,pak se roztečou,a jsou z nich placky. Ale jak to vychytáte je to super křehké cukroví.Snad se zadaří a bude chutnat,jako to co jste odzkoušela.

pazderka83

2. 12. 2015 19:50

Jee děkuji moc :-K Určité vyzkouším. Je pravda že mám zřejmě jine kakao než je v receptu, dělala jsem dle návodu a mám to hodně tmavé a hořké.

lenka0

2. 12. 2015 19:40

pazderka83:Nevím jestli vám to pomůže,ale já mám odzkoušený recept:45dkg hl. mouky +30 dkg cukru+30 dkg sádla/nejlépe domácího ale i s kupovaným mám vyzkoušeno/+ kakao na obarvení /pozor některá kakaa jsou hodně tmavá/pořádně prohnětu těsto a nechám do druhého dne odležet v lednici.a pak dělám malé kuličky na plech ,udělám důlek koncem vařečky /konec vařečky ponořím do hl. mouky ,aby se moc nelepilo a dám péct. Většinou peču kolem 150+-160 stupni,lépe pomalu,a pak zkouším,nedokážu odhadnout dobu pečení.Po vychladnutí dávám do důlku čokoládu.V původním receptu se dávala do důlku marmeláda před pečením,ale ta většinou ztvrdla,tak plním až potom. Jsme doma jen tři,tak většinou dělám jen z poloviční dávky .Pokud se peče pomalu je to křehké a vláčné cukroví.Mám taky zkoušeno,že čast těsta rozválím a vykrajuji formičkou měsíčky nebo rohlíčky a po upečení máčím konce v čokoládové polevě,fantazii se meze nekladou.Záleží na Vás.To jen moje zkušenost s tímto těstem.Hezký večer.

pazderka83

2. 12. 2015 18:15

U nás se nikdy sadlovky nedělali,takže ani nevím jak mají vlastně ve skutečnosti chutnat,ale jednou,asi před 5-ti lety jsem dostala 2ks na ochutnaní a tak mi to chutnalo,že tu chuť mám na jazyku dodnes. Letos jsem se rozhodla,že to vyzkouším,ale nevím jak toho docílit. Dělám už druhý recept a ani jeden se tomu ani nepodobá. Jsem z toho smutná,tak ráda bych ochutnala TY sádlovky... Toto cukroví mi nechutná, přijde mi to jako kakaová hmota, nejen že se Peru s dobou pečení a stupněma na kolik vlastně péct, ale hlavně mi to v té troubě ani pořádně netvrdne... ;-(

magdalenka magdalenka

7. 12. 2013 10:43

Jana Remkova:presne tento recept, čo píšeš v komentároch si dala hore...:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 12. 2013 23:31

Lenka: Zajímevé, že? Je to u mnohých receptů. Mnohým se povede, mnohým ne. Zvláštní;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

6. 12. 2013 23:30

Holky, pokud se vám ještě bude chtít je dělat, zkuste tyhle: 160g sádla, 200g cukr, 200g hl. mouky, 60g kakaa. To je celé

Trošku špatně se to spracovává, ale jde to ;-)

Je to recept mojí mámy, dělám je každý rok. Pokud se vám bude zdát, že se to špatně spracovává, přidejte malinko sádla, ale fakt malinko, ono to spracovat fakt jde;-)

Lenka

6. 12. 2013 22:34

Zrovna jsem je vyndala z trouby a půl plechu je pryč. :-O jsou totiž opravdu výborné ;-)

ivulinka ivulinka

6. 12. 2013 17:39

hanka : nejsi jediná,, komu se tato nemilá věc stala, já se na ně kdysi tak moc těšila, že si je upeču a těsto se mi steklo v jeden plát:-D:yes: a já z něho krájela čtverečky.
Od té doby jsem je nezkoušela, ale každý rok na ně mám chuť.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sadlove cukrovi cukroví ze sádla recept na sadlove cukrovi sádlové vánoční cukroví recept na sádlové cukroví top recept recepty cukrovi vánoční cukroví sádlové vanocni cukrovi ze sadla sádlové cukroví recept sádlové bochánky recept cukroví sadlové vanocni sadlove cukrovi sádlové bochánky sadlove bochanky cukrovi kakaové sádlové cukroví vanocni cukrovi sadlova kolecka vánoční cukroví sadlové kolečka sádlové koláčky sádlové cukrový cukrový ze sádla

Suroviny: sádlo, cukr, mouka hladká, kakao, ořechy lískové

TopRecepty.cz

Sádlová kolečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xk03