Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše III.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

24. 4. 2009 09:08

Suroviny pro 10

10

Nutriční hodnoty

Energie11 523 kJ / 2 754 kcal
Bílkoviny87,25 g
Tuky15,05 g
Vláknina23,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy555,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Zemiak v ceste spôsobuje, že langoš aj po dlhšom čase ostane vnútri mäkký, dá sa relat. dobre zohriať v MW.

Našla som tu niekoľko receptov na prípravu langošov, tento má odchýlky, preto si dovoľujem ho tu ponechať.

K hustým polievkam (fazuľa s klobásou, zelňačka a pod.)je ideálny druhý chod.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

30. 11. 2010 14:52

Práve som dosmažila, jednoduchý a sýty obed...(foto)

Oksika

9. 6. 2010 09:32

:-))

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 7. 2009 08:40

Magdalénko, já občas taky přidávám tu bramborovou kaši v prášku, když nemám vařené brambory.

magdalenka magdalenka

7. 7. 2009 08:32

Merylasko, kľudne pridaj trochu zemiakovej kaše od včera, možno aj zemiakoú kašu v prášku...ale málo, podobne ako do chleba pridávame - nesmie to tam byť cítiť, iba to zabezpečí cestu vlhkosť. Ak je veľa zemiakov v ceste, už to nie je také ľahké, nadýchané "penové". Niekto u nás a to častejšie, robí bez zemiakov, potom sú nadýchané, ale dobré iba čerstvé.
pa.;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

7. 7. 2009 08:24

Do různých těst ráda přidávám brambory, pečivo je pak takové vláčnější. Už jsem zkoušela podobný recept, ale tam bylo méně mouky a více brambor než tady, ale těsto se při smažení nenafouklo, tak si myslím, že by stačilo jako tady v tomto receptu. Už jsem dlouho langoše nedělala:-8

magdalenka magdalenka

6. 7. 2009 20:09

:-D

Boubelinda

6. 7. 2009 17:57

Magdalenko, jen se po nich zaprášilo. :yes:

HankaPu HankaPu

24. 4. 2009 21:17

Magdalenka:yes::yes::yes: + :-)

magdalenka magdalenka

24. 4. 2009 21:04

Kedlubnička moja zlatá, aj keby si ma zabila, nepoviem! Pretože som starý mazák v kuchyni, nič nevážim (myslím takéto veci, knedle a pod., u múčnikov áno). Jednoducho od oka odsypem múku a hotovo, cca dávkovanie droždia viem tiež...urob pokusne z pol kila múky a uvidíš. Ja neviem, pre koľkých varíš a akí ste jedlíci, lebo u nás je to ako u drevorubačov. Budem rada, ak sa Ti vydaria, hlavne nechaj dobre vykysnúť. Ja zamiesim a kľudne odídem aj do obchodu, aj sa zakecám...;-)

kedlubna kedlubna

24. 4. 2009 19:47

Magdalenko, 3/4 kilo mouky je poměrně dost, kolik z této dávky těch langošů je ?????? děkuji za odpověď

magdalenka magdalenka

24. 4. 2009 15:47

Ešte by som chcela dodať, hlavne pre začiatočných kuchárov, cesto sa po vykysnutí ťahá, lepí pri výrobe bochníčkov, ale nevadí, netreba sa nechať znechutiť. Preto treba silno múčiť dosku. Druhý spôsob je , že menšiu dosku natrieme olejom, do misky dáme olej, tam si namáčame ruky a tak vyberáme kúsky cesta na poolejovanú dosku, kde necháme ešte chvíľku kysnúť. Potom rozťahujeme po jednom a smažíme.
A ak nemáme hladkú múku, kľudne dajte polohrubú.
Niekto zas robí cesto iba z múky, vody a droždia.
Pôvodne sa lángoše piekli z chlebového cesta pri pečení chleba.

magdalenka magdalenka

24. 4. 2009 14:59

Opravila som to, neviem, aký zvyk je tu písať...v podstate ide o trošku cukru do kvásku, nejde o veľa.

spagetka spagetka

24. 4. 2009 13:50

Magdalenka, to vypadá chutně a dobrý nápad s bramborou. Ta 1 kl je asi opravdu kávová lžička, asi ano :-D;-):yes:

tejaja tejaja

24. 4. 2009 13:34

magdalenka, kl = kávová lyžička ?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: langoše langoše recept příprava langošů recept na langose nadýchané langoše recept langoše langoš recept langoše v prášku cesto na langoše langoš langoše z prášku do pečiva příprava langoše domáce langoše langose recepty recepty na langoše langose priprava langos recepty langoše s bramborou dobre langose priprava langosov

Suroviny: mouka hladká, brambory, droždí, cukr, sůl, voda

TopRecepty.cz

Langoše III.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j2Ol