Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyrolská játra

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

30. 9. 2009 13:57

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 379 kJ / 808 kcal
Bílkoviny99,03 g
Tuky25,17 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 816 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy44,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Játra nesolím, dosoluji pouze omáčku buď masoxem nebo solí, jak kdo má rád. Játra pak dám do omáčky a ta si svou porci soli vezme právě z ní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 1. 2024 21:00

Už dlouho jsem játra po tyrolsku nevařila, budu to muset někdy napravit. Kdo nezná a má rád játra, doporučuji vyzkoušet. Byla to klasika meníčkovových jídelen a restaurací. :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

4. 1. 2024 10:32

:-)<3:yes::yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2012 17:54

PatkovaKaterina::-D:-D:-D to je mi fakt líto!:-D:-D:-D

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

28. 4. 2012 15:36

Jana Remkova:Vůbec si mě nepotěšila;-):-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 4. 2012 15:22

PatkovaKaterina::-D:-D:-D to je marný boj, holka, jsem na tom stejně;-)

PatkovaKaterina PatkovaKaterina

28. 4. 2012 15:11

Jani,uvařila jsem si je včera na oběd,jsou opravdu super:-p:-p:yes: Jen nevím,kdy shodím těch 20 kg nadváhy,když tady s Bibinkou,Spagetkou a Merylas dáváte takové superžravé recepty:-S

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2009 13:05

Alis "přilejeme trošku mléka a nakonec zastříkneme ohřátým octem, přisolíme a můžeme přidat lžičku cukru. Podáváme s knedlíkem." Je to tam, nic jsem nemusela připisovat;-). Játra nesolím, když jsou měkká, vytáhnu je a já dávám masox, soli jen hodně málo až do omáčky. Tady ale většinou jsou názory na masox negativní:-)), tak to tam raději ani nepíšu, každý si to udělá, jak má rád.;-) Určitě by to šlo i zvepřových jater. Já osobně hovězí jára používám pouze na tento postup.

spagetka spagetka

2. 10. 2009 12:32

Allis, Jana R. to určitě upřesní - ale já vařím také jen z vepřových, hovězí prakticky nekupuju a solím podle chuti až při dochucení a dohotovení celého jídla úplně na závěr ;-):-p

allis

2. 10. 2009 12:13

Zajímalo by mě, kdy játra solíš? Většinou se solí až když jsou měkká, ne? Sůl není ani v ingrediencích a ani o osolení nemluvíš v postupu, jen se zmiňuješ o přisolení. Je to zajímavý recept, ke kterému mám ještě jeden dotaz - zkoušela jsi to z jater vepřových? U nás nikdo moc hovězí nemusí, zkusila bych to z vepřových :-)

Díky za odpověď
Allis

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 10. 2009 09:32

Vašku, určitě nebudeš sklamaný, dej pak vědět. Jsem docela v šoku, že to tady skoro nikdo nezná:-O. Syn už mi během soutěže říkal, abych to tady dala a já byla přesvědčená, že to zná kždý a že to tady pod nějakým názvem jiným bude, tak jsem to raději nedávala. Jak říkám, v restauracích vítaná klasika, aspoň teda tady u nás.;-)

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

2. 10. 2009 07:56

Jako Paprika zírám. Játra zbožňuji a svíčkovou taky a ve spojení to bude božské manu. Zkusím ukecat ženu, nebo to udělám jen pro sebe, ale natutovku vyzkouším. +Bodík Václav

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 10. 2009 21:25

Market, je to klasika, která se tady běžně vaří v restauracích;-)

Paprika Paprika

1. 10. 2009 20:07

:-O Tak svíčkovou z jater vidím poprvé.

Pejli Pejli

30. 9. 2009 21:06

JJ, Báře moc šmakovalo!!! za ní hodnotím bodíkem :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 9. 2009 16:40

Díky za bodíky, moc se mi dnes nepovedly fotky, ale jinak baro, ano, je to něco na způsob svíčkové, s jemnou příchutí těch jater, vynikající. Moje vnučka Bára mi při té vůni mlátila do sporáku a dožadovala se omáčky a snědla plnou misku s jedním knedlíkem:-)) Dooga, nezbylo, hmmm:-(

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: jatra recepty hovězí játra po tyrolsku jatra recept drůbeží játra po tyrolsku recepty z jater vepřová játra po tyrolsku recept játra recepty játra jelení játra recept jelení játra recept na játra jelení játra recepty recepty na játra tyrolská kuchyně recepty jelení játra játra tyrolská vepřová játra jelení játra- recept kdy se solí játra recept z jater

Suroviny: játra hovězí, směs zeleninová pod svíčkovou, cibule, bobkový list, koření nové koření, smetana na vaření, mléko, hořčice, olej, mouka hladká, ocet, cukr, sůl

TopRecepty.cz

Tyrolská játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G5LL