Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a 1 hovězí bujón.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2016 12:08
20 minut na vaření václavek je opravdu málo, sice vám po nich není špatně, ale je to zápřah na játra, stejně jako babky, doporučuji vařit 45 minu a více, Václavky nikdy úplně nezměknou, není třeba se bát že je rozvaříte :)
3. 11. 2013 19:11
dexulka: jsem ráda, že jsem ti byla inspirací a díky za přidané foto.
2. 11. 2013 20:07
Václavkový guláš jsem dělala a jedla prvně v životě,ale určitě ne naposledy.Přidala jsem kousíček plecka a byla to bašta náramná Podávala jsem s www.toprecepty.cz/recept/11080-knedliky-houskove-hrneckove-varene-v-mikrovlnce/.Posílám bod i foto
1. 11. 2012 16:02
Magdalenka, jsem ráda, že jsi si vybrala můj recept a nezklamal. Já taky někdy dávám česnek. Podle nálady
1. 11. 2012 13:20
Včera som doniesla dva košíky podpňoviek, boli pod suchou trávou a nezmrzli, krásne mladé, pevné. Dnes som ich spracovala a bol aj guláš - podľa teba (ale dávam aj cesnak). Bol skvelý!Zdravím!
22. 10. 2012 15:28
Já bych tam to víno nedávala. Už by to bylo o něčem jiném a popravdě si to vůbec nedovedu představit
22. 10. 2012 15:21
Zdravíčko! Mám dotaz, zda je možno přidat červené víno nebo raději ne?
19. 10. 2012 11:49
Přidala jsem jen česnek a gulášové koření - velká mňamka a rychlááá ;)
16. 10. 2012 09:44
Porada: Jo, chutnalo mu
16. 10. 2012 08:26
BILKOVAI - co dodat,Armin von Heide již řekl vše.To se p.Bílek napucnul.
16. 10. 2012 00:40
BILKOVAI:u nas rostou uplne mega moc uz ani nwm co s nima delat :D uz jsem ho delala dvakrat behem 7dnu :)
24. 11. 2011 14:18
Při pohledu na fotky vašeho guláše se u mě spouští Pavlovův reflex. Přesně takovou barvu má mít gulášek. Naprosto dokonalé!
26. 10. 2011 15:25
Martas, pokud to bude z václavek a ne z muchomůrek, tak určitě neotrávíš. Jen ty václavky potřebují trošku déle povařit. Škoda, že u nás letos nebyla ani jedna
26. 10. 2011 10:55
No snad neotrávím celou rodinu
7. 10. 2010 18:48
No tak Špagetko, sem s fotkou
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 10 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Houby jsou pochoutkou, ale hůře stravitelnou. Měli bychom to mít na paměti při jejich úpravě a konzumaci
Dokonalý václavkový guláš bez mouky: Mykolog Petr Souček radí, kde a kdy hledat hlavní ingredienci
Cibule smažená dozlatova, dočervena, karamelizovaná nebo jen zesklovatělá. Jak postupovat?
Další recepty
Tématické fráze: úprava václavek zpracování václavek guláš z václavek houbový guláš z václavek úprava hub václavek václavkový guláš s masem guláš s václavek sušené václavky houby václavky recepty václavky sušení václakový guláš zpracování hub václavek sušení václavek houby vaclavky zpracovani váckavkový guláš václovkový guláš vyborny vaclavkovy gulaš jak vypadá houba václavka váslavkový guláš recepty z václavek
Suroviny: houby václavky, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín celý, feferonky sušené, sůl, vývar masový, cibule
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
26 názorů