Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

10 nápadů na skromné, ale skvělé večeře z těstovin: Zvládnete je připravit do 30 minut!
Zdroj: Toprecepty, mika59

Máte po práci všeho až nad hlavu a nechce se vám stát v kuchyni dlouhé hodiny? Máme to stejně, a proto přinášíme tipy na boží večeře, které zvládnete levou zadní a nezabere vám to ani moc času.

Pasta a basta 

Italové by bez těstovin nepřežili ani den. Naštěstí se tento trend dostal i k nám a tak máme pastu, neboli těstoviny, už pár let v oblíbě taky. A to se hodí, když zrovna není čas nebo máme pár dnů do výplaty. Těstoviny jsou totiž univerzální surovina, která se dá zpracovat samozřejmě i způsobem vysoké gastronomie, ale taky je lze udělat levně a rychle. Když navíc špagety, fusilli, penne či jne obyčejná vřetena koupíte v akci, můžete si udělaz zásobu na horší časy. Pak už stačí jen vytáhnout konzervu tuňáka, nebo opražit strouhanku s cukrem, či smíchat tvaroh s uvařenými kolínky a dosladit a máte rychlou a levnou večeři na stole. Přinášíme dnes 10 nejoblíbenějších receptů z našeho webu, kterými se můžete nechat inspirovat. Všechny zvládnete servírovat do 30 minut!

Když přidáte tvaroh

Jak už jsme psali, klasikou jsou jakékoliv uvařené těstoviny, které po scezení můžete doplnit tvarohem, případně i máslem, posypat cukrem a podávat. Na přípravu velmi jednoduché jídlo skvěle zasytí, protože obsahuje bílkoviny, což snižuje glykemický index celého pokrmu. Kromě sladkých verzí ale existuje i verze tvarohová, slaná. Je typická pro maďarskou kuchyni a u nás moc známá není. To je ale škoda, je to delikatesa! Zajímavou vege verzí jsou i těstoviny s brokolicí a tvarohem. 

Někdo to rád s masem...

...nebo s rybou. Zkrátka, když se k těstovinám přidá tuňák z konzervy nebo na minutku osmažené kuřecí nudličky, dá se "vyčarovat" opravdu vydatná sytá večeře. A stejně jako tuňák, i kuřecí či jiné maso se dá koupit v akci, případně můžete do těstovin zužitkovat i odřezky, které vám zbyly z jiného vaření (schovávejte si je pro tento účel v mrazničce). Místo masa lze použít i uzeninu, točený salám nebo anglickou slaninu. Záleží vyloženě na vašich domácích zásobách, na finančních možnostech a na vaší chuti a fantazii. Následujícími recepty se můžete nechat vést.

V hlavní roli sýr 

Ano, sýr patří k těstovinám jako Julie k Romeovi. Je to prostě nerozlučná dvojice. Tedy pro většinu z nás. Ti, kteří klasický sýr nechtějí nebo nemohou, můžou třeba oblíbený italský parmazán nahradit lahůdkovým sušeným droždím, chlebovým parmazánem nebo opraženou strouhankou. Ale kdo sýr chce a může, ten najde inspiraci v následujících delikatesách. Drahá gorgonzola se dá nahradit českou Nivou, a do omáčky můžete bez obav použít taveňák, případně i pomazánkové máslo!

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Související obsah

Aperitiv

Aperitiv

Aperitiv je malé množství alkoholu, které se podává asi 15-20 minut před servírováním jídla. Zpříjemní čekání na pokrm a zároveň nabudí chuťové… Číst více

Angrešt

Angrešt

Srstka angrešt nebo srstka obecná je oblíbený zahradní keř, známý pod názvem angrešt. Od tohoto rostlinného druhu bylo vyšlechtěno mnoho odrůd,… Číst více

Antipasta

Antipasta

Antipasta je výraz pro předkrm, pochází z italského "antipasto". Může obsahovat salámy, klobásy, ale také různě upravené ryby v oleji a protlaku s… Číst více

Aspik

Aspik

Aspik je vlastně rosol, kterým se zalévají různá, již předem připravená masa, ryby, uzeniny, saláty a zelenina. Široké uplatnění má především ve… Číst více

Avokádo

Avokádo

Avokádo je plod hruškovce přelahodného, botanicky se řadí mezi ovoce, někdy i mezi zeleninu. Plod je dlouhý 7-20 cm, váží 100 g až 1 kg. Avokádo je… Číst více

Azuki

Azuki

Vigna hranatá je jednoletá rostlina, jejíž plody jsou drobné, asi 0,5 cm dlouhé fazolky s názvem azuki, nebo také adzuki. Mohou být různě zbarvené -… Číst více

Barbecue

Barbecue

Barbecue je vlastně dlouhá a pomalá tepelná úprava ochuceného masa. Pochází z tradiční indiánské kuchyně, oblíbené především v USA a v Austrálii. Při… Číst více

Bowle

Bowle

Bowle je oblíbený nápoj, používaný na různých oslavách a párty. Připravuje se ve větším množství do velké skleněné mísy, ze které si pak každý sám… Číst více

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více