Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Akademie kvality

Partner webu Akademie…

Uvařeno

Počet receptů
22
Počet fotografií
31
Počet příspěvků
0
Počet komentářů
0

Zobrazit více informací

Jméno
Kuchařka Akademie kvality
WWW
https://www.akademiekvality.cz
Datum registrace
21. 10. 2021

Web Akademie kvality se zaměřuje na jednotlivé potraviny a jejich kvalitu. Jak rozpoznat ty opravdu kvalitní potraviny a suroviny a co sledovat na jejich obalu? Jako vodítka vám poslouží značky kvality.

Mezi nejznámější patří značka Klasa udělovaná ministrem zemědělství pro mimořádně kvalitní produkty. Ikonické červeno-modré logo můžete v tuto chvíli nalézt na více než 1000 produktech, jejichž kvalita je pravidelně kontrolována.

Regionální potravina upozorňuje na nejlepší výrobky od malých a středních lokálních producentů, které zvítězí v jednotlivých krajích a mají vazbu k danému regionu. Všechny oceněné regionální potraviny najdete na webu regionalnipotravina.cz.

Produkty oceněné značkou kvality BIO na sobě mají zelenou biozebru či biolist a signalizují nám, že se jedná o výrobky z rostlin, které nebyly ošetřeny zakázanými pesticidy a minerálními dusíkatými hnojivy, a produkty z živočichů, při jejichž chovu se respektují přirozené potřeby zvířat. Další informace, recepty a aktuality najdete na webových stránkách myjsmebio.cz.

Mezi další značky kvality patří Chráněné označení původu (CHOP), Chráněné zeměpisné označení (CHZO) a Zaručená tradiční specialita (ZTS).

Na webu akademiekvality.cz najdete odborné rady, tipy, chutné a nápadité recepty a také dětskou sekci s články, recepty a úkoly pro malé strávníky.