Tipy na každý den
Dnešní tip pro vás – sobota 27. 4. 2024
Přeji vám hezký víkend. Pokud ještě nevíte, co byste uvařili, tak i pro dnešní den je v nabídce několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete vybrat. Polévku připravíte z bílého chřestu a k ní se budou hodit všechny nabízené pokrmy. Moučník je dnes nepečený, musí se ale nechat odležet, aby sušenky zvláčněly.
Článek v magazínu Jahodová panna cotta: Kromě tučné smetany stačí jen pár ingrediecí, nejdůležitější je ale dostatečně dlouhé chlazení
Článek v magazínu Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes
Dnešní tip pro vás – pátek 26. 4. 2024
Dnes je v nabídce polévka se zeleninou a vaječnými nočky. K této polévce se jako hlavní chod budou moc dobře hodit zapečené brambory s uzeným masem a sýrem. Pokrm bych ještě doplnila zeleninovým salátem. Ale možná, že z dnešní nabídky dostanete chuť na něco jiného.
Článek v magazínu Rákócziho řezy: Jednoduchý křehký koláč s tvarohem a marmeládou krásně dozdobí sněhová mřížka
Článek v magazínu Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou
Dnešní tip pro vás – čtvrtek 25. 4. 2024
Pro dnešní den jsem pro vás vybrala pórkovou polévku s jednoduchou přípravou. A k této polévce se bude ponejvíce hodit marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory. Pokrm bych ještě doplnila zeleninou. Jako sladkou tečku nakonec můžete připravit piškotovou roládu plněnou třeba jen marmeládou, ale můžete použít i nějaký oblíbený krém. Napište nám pak pod recept komentář, jak se vám podařila.
Článek v magazínu Jak připravit rychlou sýrovou omáčku k chřestu? Stačí jen pár ingrediencí a za půl hodiny to zvládne i kuchařský začátečník
Článek v magazínu Pečeme s Ivou: Upéct jednoduchý chléb je tak snadné! Zkuste to podle starého receptu babičky Elišky
Dnešní tip pro vás – středa 24. 4. 2024
Je mnoho druhů zeleninových polévek s různými obměnami, tak jsem pro vás opět vybrala jednu z nich. A jelikož už začala sezóna rebarbory, tak můžete připravit plněné kynuté knedlíky. Podávají se sypané cukrem, strouhaným tvrdým tvarohem a přelité zakysanou smetanou či jogurtem. Ale dle autora receptu je lze podávat i přelité rozpuštěným máslem a sypané skořicovým cukrem. Každý podává tak, jak má rád.
Dnešní tip pro vás – úterý 23. 4. 2024
Pokud máte rádi rajčatové polévky, tak dnes jsem pro vás vybrala jednu z nich. A k ní se bude báječně hodit pečené kuře se zvlášť pečenou bylinkovou nádivkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Ale možná se rozhodnete pro pokrm s rychlejší přípravou a to jsou kedlubnové smaženky. Vhodnou přílohou je zeleninový salát nebo bramborová kaše. Nezapomeňte na moučník, na banánový koláč využijete přezrálejší banány.
Dnešní tip pro vás – pondělí 22. 4. 2024
V začátku nového týdne můžete uvařit fazolovou polévku podle jednoho z našich receptů. K ní se bude hodit zapečené vepřové mleté maso s rýží, vhodnou přílohou jsou vařené brambory a třeba mrkvový salát či nějaký kompot. Můžete si ale vybrat i šťouchané brambory s květákem, libovější uzenou slaninou a pokrm doplnit sázeným vejcem a taktéž zeleninovým salátem. Řapíky z květákových listů se dají při přípravě zeleninového salátu báječně využít.
Článek v magazínu Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Článek v magazínu Chřest je nejlepší spotřebovat do týdne, říká odborník, a radí zabalit jej do vlhké utěrky
Článek v magazínu Pečeme s Ivou: Lepší koláče, makovky i rohlíky budete mít díky omládku! Jak na něj?
Dnešní tip pro vás – neděle 21. 4. 2024
I pro dnešní nedělní den jsem pro vás vybrala několik receptů na pokrmy, z kterých si můžete složit své menu. Polévku připravíte z krůtích dílů, kostí, odřezků atp. A pokud máte rádi drožďové knedlíčky, tak na receptu jistě nebudete nic měnit. Jako hlavní chod bych doporučila opět pokrm k krůtího masa, jsou to plněná smažená krůtí prsa. Vhodná je bramborová příloha a zeleninový salát. Nezapomeňte na moučník a vyzkoušejte čokoládový fondant, jistě vám bude chutnat. Pokud byste chtěli některý z receptů ohodnotit i slovně, napište nám k danému receptu komentář.
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 12 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 21 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 22 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno 26. 4. 2024 08:38
Přečtěte si Zobrazit více
10 nejlepších receptů na „zeštíhlující“ polévky: Najezte se, zahřejte se a zhubněte!
Český burčák je světový unikát. Ten kvalitní má jemně bublat a vonět po citrusech a medu, říká vinař David Šťastný
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek