Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Na druhý svátek vánoční by na sváteční tabuli neměla chybět štěpánská hovězí pečeně. Šťavnaté hovězí maso, prošpikované uzenou slaninou, podávané s kynutým houskovým knedlíkem, se bude v ústech jen rozpadat.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 18 563 kJ / 4 437 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,75 g |
Tuky | 192,56 g |
Vláknina | 26,10 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 7,61 g |
Sacharidy | 377,65 g |
Postup přípravy
-
Nakupujte potraviny s logem kvality a hrajte o 3× Škoda Karoq na rok a tisíce dalších cen! Více informací na akademiekvality.cz.
-
TIP Hovězí štěpánská se klasicky podává s houskovým knedlíkem. Jako přílohu ale můžete vyzkoušet bramborové knedlíky. Pro úsporu času je možné použít i bramborové knedlíky v prášku, u kterých si s označením Klasa můžete být jisti jejich kvalitou a chutí. Jako přílohu také můžete podávat rýži nebo těstoviny. Dobrou chuť!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 12. 2023 10:42
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové buchtičky
Přidáno před 5 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 5 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 8 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 9 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 10 hodinami
Smetanová mňamka
Přidáno před 10 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Výborné lasagne
misak2 uvařila před 20 minutami
Chléb babičky Elišky
magdalenka uvařila před 1 hodinou
Avokádo brownie
Hejhulka007 uvařila před 2 hodinami
Domácí chléb ze žitné a hladké pšeničné mouky
PetraSt uvařila před 2 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky
mibrix uvařila před 3 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
trybypet uvařila před 4 hodinami
Meruňkový koláč výborný
wakrim uvařila před 4 hodinami
American pancakes
mibrix uvařila před 4 hodinami
Jablečná ovesná kaše
evoule uvařila před 5 hodinami
Jarní cupcaky
S.pavla uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
Jedna z oblíbených příloh jsou šťouchané brambory. Poradíme, jak na ně a čím je ochutit
Co se tradičně vaří na Štěpána? Na druhý svátek vánoční pečeme pernatou drůbež
Další recepty
Suroviny: hovězí zadní, cibule, vejce, slanina uzená, mouka hladká, sádlo, sůl, pepř mletý, mléko, droždí čerstvé, vejce, mouka polohrubá, rohlík
Štěpánská hovězí pečeně s kynutým houskovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxl6k
1 názor