Jemné domácí houskové knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenRecept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 391 kJ / 333 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,50 g |
– nasycené | 0,75 g |
– nenasycené | 1,25 g |
–– mononenasycené | 0,50 g |
–– polynenasycené | 0,75 g |
––– omega 3 | 0,18 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 725 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Recept na nejoblíbenější českou přílohu, houskové kynuté knedlíky, je popsán srozumitelně a podrobně i pro toho, kdo zatím nemá velké zkušenosti s vařením. Domácí…
Výborná česká příloha k mnoha omáčkám i pečením je karlovarský knedlík. Recept je hezky rozepsaný pro ty, kdo knedlík vaří poprvé. Zkuste použít potravinářskou fresh…
Máte chuť na sladký oběd nebo i skvělý dezert k nedělnímu kafíčku a nevíte, co zkusit? Připomeňte si dětství a vyzkoušejte žemlovku nebo lidově "zemlbábu". Tato bude…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Jedním z nejoblíbenějších druhů knedlíků je ten houskový z kynutého těsta. Jeho příprava potřebuje svůj čas, ale buďte trpěliví. Naučte se houskový knedlík podle našeho…
Hrachové polévky jsou oblíbené, protože zasytí, jsou chutné a zdravé. Hrachovou polévku podle tohoto receptu můžeme doplnit osmahnutou uzeninou a na másle smaženými…
Přivádí vás myšlenka na vaření domácího knedlíku k šílenství? Jeho příprava není takový horor, jak by se mohlo zpočátku zdát. Naučme se dokonalé houskové knedlíky krok…
Porce mletého masa bohatě stačí k tomu, aby dodala spolu s kořením, sýrem a smetanou tomuto pokrmu skvělou chuť. Příprava je tak jednoduchá, že ji zvládne i naprostý…
Chystáte pohoštění na rodinnou oslavu nebo jen tak k posezení s přáteli? Jistě oceníte inspiraci na jednohubky, při jejichž přípravě můžete naplno využít svou kreativitu…
Kynutý houskový knedlík je jako maturita pro mladé kuchařinky a často nejen pro ně. Přestože se jedná o jednoduchý recept, mnoho hospodyněk má z jejich přípravy strach.…
Houskové knedlíky jsou klasikou naší kuchyně, ať už k výtečným omáčkám nebo poctivému guláši. Udělejte si vlastní nadýchaný knedlík a překvapte rodinu i blízké skvělou…
Kuře rozdělíme na porce, osolíme, uložíme do většího pekáčku a pokladme plátky másla. Podlijeme menším množstvím vody a ze začátku můžeme pekáč přiklopit víkem, později…
Postup: Do mísy dáme na kostky nakrájené rohlíky, přidáme mouku, ostatní suroviny a utvoříme těsto.To rozdělíme do 4 porcelánových - vymazaných hrníčků, vložíme do…
Vynikající šťavnaté karbanátky jsou skvělé s vařeným bramborem, hořčicí a cibulí, anebo třeba do housek. Tak si z nich můžete vyrobit jakési cheeseburgery po česku.
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
V české kuchyni najdete mnoho variant knedlíků. Ty špekové mezi nimi nesmí chybět. Báječně se hodí ke kysanému zelí, špenátu, pečenému masu i guláši. Podávat můžete jako…
Patříme mezi hospodyňky, které nejí a nerady vaří knedlíky? Jenže manžel a děti je milují a my ty klasické vlastně ani neumíme. V tom případě je tu osvědčená záchrana v…
Brambory oloupeme, nastrouháme a vymačkáme vodu. Rohlíky nakrájíme, namočíme v mléce a společně s vejci přidáme k bramborám. Ochutíme česnekem, majoránkou, pepřem a solí…
Zbylo vám vepřové maso a rádi byste ho zužitkovali? Připravte si masovou haši jako od babičky, ze zbytků se rázem stane velmi chutný pokrm. Masa musí ve směsi být více…
Karlovarské knedlíky patří k tradičním přílohám české kuchyně. Nejčastěji se podávají k omáčkám a dušeným masům. Jejich příprava je snadná a rychlá. Základem těsta je…
Knedlíky jsou hebkou přílohou, která krásně doplňuje omáčky, masa a pokrmy se zelím. Že byste si rádi vyzkoušeli domácí voňavý knedlík, ale příprava vás odrazuje?…
Jedna z nejznámějších zahraničních polévek. Cibule je vždy dostupná zelenina, takže vykouzlit z ní oblíbenou polévku není složité ani drahé. Zapečené sýrové krutony…
Kdo se bojí rozvařených knedlíků, může vyzkoušet tyto, které se vaří přímo v hrnečku o objemu 250 ml. Je nutné je dobře vymazat, aby šly dobře vyklopit. Pak je krájíme…
Přidáno před 47 minutami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Oblíbené retro jídlo v novém kabátku: Kuře s broskví Koko vylepšila netradiční omáčkou a plátky eidamu nahradila jinou ingrediencí
Kdy už přijde Ježíšek? Zpestřete dětem čekání vlastnoručně vyrobeným kalendářem
Židovské brambory či jeruzalémský artyčok: Z topinamburů uděláte skvělou polévku i salát