Šikovné vychytávky do kuchyně, které vás dostanou. Co si třeba pořídit udicí pistoli nebo lis na hamburgery?
25. 4. 2022 Domácnost
Rádi si občas zpříjemníte čas strávený přípravou jídla nějakou šikovnou vychytávkou? Tak v tom případě byste měli zbystřit. V tomto článku jich najdete hned několik. Jedná se například o udicí pistoli nebo automatický lis na hamburgery. Ale to zdaleka není všechno. Prohlédněte si naší fotogalerii. Určitě si vyberete i další pomůcky, které se vám budou hodit.
Pro rychlé uzení se hodí udicí pistole
Pomocí udicí pistole dodáte pokrmům uzených nádech. Docílíte tím pomocí kouře z voňavých štěpek ovocného dřeva, který krátkou hadicí nasměrujete tam, kam potřebujete. Například do plastového sáčku s marinovaným masem či dipem, pod poklici hrnce nebo skleněný poklop. Udící pistoli je ale možné využít i pro úpravu již hotových pochoutek, například rolované zmrzliny nebo ledového koktejlu.
Mohlo by vás zajímat
K posílení imunity poslouží lis na citrusy
Lidský organismus musí nepřetržitě bojovat s různými viry, nachlazením i zvýšenou únavou. Proto je potřeba dodávat tělu pravidelné dávky vitaminů. Ty snadno získáte kromě kysaného zelí například z citrusových plodů. Pomůže vám s tím lis na citrusové plody, který připraví sklenici plnou čerstvé šťávy během chvilky.
Může být navíc vybavený sklopným ramenem, díky kterému se z citrusů uvolní maximální poměr šťávy. Lis může být zařízení nejen efektivní, ale i efektní. Některé lisy jsou vyrobeny například ze slitiny ušlechtilých kovů a nerezové oceli, takže mají moderní vzhled a skvěle ozvláštní třeba kuchyň zařízenou ve skandinávském stylu.
Lahodný čaj se hodí i pro letní osvěžení
Správně připravený čaj dělá divy, a pokud si vyberete ten pravý, bude vám odměnou příjemné osvěžení a ochlazení i v parných letních dnech. Pro každou příležitost se hodí jiný druh čaje – kromě potěšení chuťových pohárků potřebujeme někdy i povzbudit, nebo naopak zklidnit tělo a mysl, podpořit činnost různých orgánů či zahřát. V horkých dnech je ideální na osvěžení a ochlazení ledový čaj mátový, zelený nebo bílý čaj. Příprava každého nich však vyžaduje jinou teplotu a odlišnou dobu louhování.
Konvice s hydraulickým zdvihem nerezového sítka je vybavena pěti programy pro optimální louhování zeleného, černého, bílého nebo třeba šípkového čaje a třemi stupni síly čajového výluhu (slabý, střední a silný). Správnou teplotu a měření času ohlídají přednastavené programy. Teplotu i dobu přípravy si můžete navolit i ručně. Ponoření a vynoření nerezového sítka umožňuje magnetický držák a funkce „keep warm“ dokáže udržovat nastavenou teplotu vody i čajového výluhu až po dobu jedné hodiny.
Exkluzivní přílohu získáte díky tvořítku na hnízda
Už se vám omrzely brambory, bramborové hranolky či krokety a říkáte si, že by to chtělo nějakou změnu? Připravte si jako přílohu hnízda ze strouhaných brambor nebo špaget nebo rýžových nudlí. Nebojte se, není to žádná věda. Pomůže vám s tím tvořítko na hnízda. Jedná se vlastně o dvě velká sítka spojená objímkou. Mezi ně dáte danou ingredienci, sítka spojíte a hnízda pak usmažíte. Hotová hnízda nemusíte však podávat jen jako přílohu, ale můžete je naplnit třeba směsí z masa a zeleniny.
Odstraňovač skořápek oloupe vajíčko během chvilky
Rádi si pochutnáváte na vařených vajíčkách ve stojánku, ale nebaví vás opatrné poklepávání a olupování kousků skořápky? S tím už je konec. Odstraňovač vaječných skořápek sloupne skořápku z vršku vajíčka rychle a bez problémů. A jak to funguje? Vejce vložíte do oddělovače, kde naráží pomocí pohyblivého těžiště na kruhovou nerezovou čepel, která rovnoměrně naruší jeho skořápku v horní části tak, že ji pak už snadno sloupnete najednou a vcelku.
Praktický lis pro milovníky dokonalých hamburgerů
Řekněte, jaké by to bylo léto bez voňavých grilovaných hamburgerů, které zbožňuje Bill Gates? Určitě ale chcete, aby nejen skvěle chutnaly, ale i pěkně vypadaly. Proto se při jejich přípravě už neobejdete bez multifunkčního lisu, díky němuž si je můžete přichystat předem v dostatečném množství a nechat je v něm až do samotného grilování. A pak je rovnou z lisu dáte na grilovací rošt.
Pomocí této sady vyrobíte skvělé bylinkové máslo
Domácí výrobky jsou teď hitem. Ani vám nic nebrání v tom začít třeba výrobou domácího bylinkového másla. S praktickou sadou určenou na výrobu másla to není žádná věda. Stačí jen rozmixovat rozpuštěný tuk s přísadami, jako jsou například bazalka nebo medvědí česnek. Pak naplníte formu a dáte asi na hodinu do mrazničky. Vytvořené máslo z formy vyklopíte a dáte do běžné máslenky.
Vypěstujte si vlastní minizeleninu
V kuchyni se hodí každá čerstvá bylinka i zelenina. A tu si snadno vypěstujete i sami doma a bez substrátu. Poslouží vám k tomu sada určená na pěstování minizeleniny. Součástí balení mohou být i semena zdraví prospěšných ředkviček, rukoly a vojtěšky.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak zpracovat jeřabiny a arónie. Hodí se hlavně ke zvěřině a hovězímu masu
Jeřabiny ke konzumaci dělíme na jeřáb sladkoplodý a černoplodý (aronie). Jeřáb sladkoplodý má oranžovočervené kulaté plody, aronie je temně modrá až… Číst více
Ochutnejte zázračnou aronii: Nejlepší je ve formě sirupu, džemu či kompotu
V obchodech často sháníme různé exotické… Číst více
Nejlepší sirup zastudena připravíme z plodů aronie. Je snadný, chutný, trvanlivý a velmi zdravý
Zralé plody aronie otrháme do košíku. Buď je hned zpracujeme nebo je můžeme několik dnů nechat rozložené na bedničkách a zpracovat, jakmile budeme… Číst více
Arónie je nejen krásná, ale i ceněná pro hodnotné plody, které se dají zpracovat různými způsoby
Jeřáb černý (temnoplodec černoplodý, Aronia melanocarpa) je odolný, nenáročný na pěstování a dosahuje pouze menšího vzrůstu. Pěstuje se buď jako… Číst více
Nezralý angrešt je výborný na zavařování, zralý na moučníky
Angrešt neboli srstka je letní ovoce, kvete později, takže netrpí tolik jarními mrazíky. Dříve se pěstoval hlavně keřový, poslední roky získaly na… Číst více
Desatero rad na téma cuketa: Jak ji nejlépe využít a zpracovat do výtečných pokrmů
Letní měsíce jsou skvělé období pro cukety, které se hojně na zahrádkách vyskytují. Jejich pěstování je snadné, a proto si můžeme bez většího úsilí… Číst více
Nejlepší recepty z cukety: Zkuste cuketové placky, tatarák nebo matjesy!
Cuketa je letos hit a není divu. Tahle… Číst více
Netradiční ovoce českých zahrádek: Josta připomíná rybíz a připravíte z ní tenhle delikátní likér
Když jostu uvidíte někde na keříku, snadno můžete… Číst více
Jak chránit sirup, aby se nekazil. Stačí uplatnit jednoduché rady a sirup spolehlivě vydrží
Sirupy plníme do dobře vymytých šroubovacích lahví (např. od alkoholu), nejlépe z čirého skla. Po vymytí láhve na pár minut vložíme do vyhřáté trouby… Číst více
Nechybí vám na zahradě arónie? Hvězda domácích sirupů se vejde do každé zahrádky a pěstování snadno zvládne i začátečník
Možná nemáte rozlehlou zahradu, ale přece jen… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
5 nejslavnějších pikantních jídel světa: Zvládnete sníst indické vindaloo nebo mexické chili con carne?
V Prostřeno se bude sekat šampaňské. Sabráž předvede soutěžící vinař Vít. Troufnete si na to podle našeho návodu taky?
Francouzské éclairs si vás získají lahodným krémem. Na přípravu jsou dokonce snazší než české věnečky!
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 4 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 7 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Rychlá a trendy večeře: Už jste vyzkoušeli hit sociálních sítí těstoviny s pečenou fetou?
V domácím jogurtovači připravíte skvělé jogurty za pár korun. Podle čeho vyberete vhodný přístroj?
Retro okénko: Kofola je český poklad mezi limonádami. Proč vznikla na příkaz vlády a nahradila Coca-Colu?