Vyzkoušejte: Těstoviny z jednoho hrnce!
24. 1. 2014 Vaření
Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.
Těstoviny jsou většinou spásou pro ty, kteří nemají čas nebo chuť vařit, a přesto se chtějí dobře najíst. Dnes pro vás máme výborný tip na těstoviny z jednoho hrnce, které uvaříte raz dva a výborně si na nich pochutnáte. Zapomeňte na ohranou klasiku, kterou představují těstoviny s kečupem, a užijte si nových chutí.
Na přípravu těstovin z jednoho hrnce (pro 3 osoby) budete potřebovat:
- těstoviny (volbu jejich druhu i množství necháme na vás)
- 1 plechovku konzervovaných rajčat (nakrájených na kostičky) včetně šťávy
- 3 nadrcené stroužky česneku
- 2 velké snítky bazalky (plus několik dalších lístků na ozdobu)
- ½ kávové lžičky červené papriky
- ½ kávové lžičky sušeného oregana
- 1 polévkovou lžíci nasekané pažitky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 šálky zeleninového vývaru (přizpůsobte množství těstovin)
- 2 ½ šálku vody (přizpůsobte množství těstovin)
- ½ šálku strouhaného sýru feta
- špetku soli a pepře podle chuti
Ve velkém hrnci smíchejte všechny ingredience kromě sýru, soli a pepře a přiveďte k varu. Vařte přibližně 9 minut, dokud nejsou těstoviny al dente. Během vaření těstoviny občas zamíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Také hrnec nepřikrývejte poklicí, aby se přebytečná tekutina vyvařila. Až budou těstoviny hotové, odejměte je z tepla a nechte je ještě několik minut „dojít“.
Výborné je, že těstoviny nebudou suché, ale naopak během vaření do sebe vsáknou vynikající chuť bujónu, rajčat a koření. Výsledný pokrm by pak měl být krémový. Pokud vám zbude příliš mnoho omáčky, můžete ji trochu scedit (což by byla škoda), nebo „zahustit“ právě sýrem feta. Tím také posypte těstoviny na talíři a nezapomeňte také na krásně zelené snítky bazalky.
Díky receptu na těstoviny z jednoho hrnce si užijete nejen jejich výtečné chuti, ale také jejich snadné přípravy. A navíc na vás po hostině nebude čekat skoro žádné nádobí, které byste museli mýt.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
Vzpomínky na 20 jídel ze školní jídelny: Proč nechceme nebo nemůžeme zapomenout?
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 9 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 10 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 23 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Yorkshire pudding je typický pro anglickou neděli jako příloha k masu. Že je to podivná kombinace? To určitě ne
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Komentáře
5. 2. 2014 09:25
28. 1. 2014 12:49
27. 1. 2014 15:18
24. 1. 2014 21:48