Večeře z jedné pánve: Mleté maso s těstovinami dochutí bylinky, kukuřice mu dodá mexický šmrnc a příprava je úplně jednoduchá
25. 4. 2023 Vaření
Jídla z jedné pánve jsou praktická a rychlá na přípravu. Přichystejte si mleté maso s těstovinami z jedné pánve plné chutí a vůní koření a bylinek v tak trochu mexickém stylu.
Co se dá udělat z mletého masa
V naší kuchyni je mleté maso poměrně oblíbené. Nejčastěji to bývá směs vepřového a hovězího, ale kombinovat jdou i další druhy masa. Přichystat z nich můžete karbanátky, holandské řízky, čevabčiči, hodí se ale také třeba do lasagní nebo do plněných paprik. Variantou je také pálivé chilli con carne, nebo třeba milánské špagety.
Mohlo by vás zajímat
Co je potřeba na mleté maso s těstovinami
Potřebujete nakrmit několik hladových krků, a to co možná nejrychleji? Recepty z jednoho pekáče jsou přesně to, co hledáte. Vaření v tomto stylu znamená, že připravujete nějakou dobrotu, většinou…
Jak na mleté maso s těstovinami
Připravte si výbornou rychlovku z jedné pánve. Budete potřebovat: 400 g mletého masa (směs vepřového a hovězího), 1 větší cibule, 2–3 stroužky česneku, 250 ml rajčatového pyré, 400 ml hovězího vývaru, 200 g těstovin, 210 g sterilované kukuřice, špetka chilli, bazalka, oregano, olej, sůl pepř, případně trochu cukru.
Jak na to? Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánev nalijte olej, nechte ho rozehřát a orestujte cibulku, dokud nezezlátne. Očistěte česnek a prolisujte ho k cibulce. Nechte rozvonět a přidejte maso. Krátce opečte, aby se zatáhlo. Průběžně míchejte, aby se maso nespojilo.
Přilijte rajčatové pyré, zamíchejte, osolte, opepřete a po chvíli přilijte část vývaru, přidejte bazalku, oregano. Dobře promíchejte. Přidejte těstoviny. Pánev přikryjte, ztlumte plamen a nechte probublávat. Občas promíchejte, a pokud je potřeba, přilijte vývar. Duste, dokud těstoviny nezměknou. Kukuřici zceďte a přidejte ji do hotové směsi. Pak už jen dochuťte troškou chilli, případně cukru.
videoRecipe:52956;show_title=1]
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak správně usmažit cibuli dosklovita, dorůžova či dočervena? Začátečníkům video napoví, jak postupovat
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Vejce na obláčku: Lehoučkou snídani z jedné ingredience zvládne i začátečník
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 23 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Chcete vonět jako smažené kuře? KFC představuje svůj parfém, který má nabudit chuť na jejich výrobky
Desatero rad na téma mleté maso: Jak s ním pracovat a jakou má trvanlivost
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin