Den zelí
Národní den
Zelí najdeme ve velkém množství našich tradičních receptů. Této zelenině se u nás totiž vždy dobře dařilo. Z čehož můžeme mít radost, neboť je plné vitamínů. Oslavit to můžeme 17. února, tedy v Den zelí.
Zelí se skvěle hodí třeba k pečené kachně. Zelí se ke kachní pečínce připravuje na mnoho způsobů. Někdo dává přednost zelí kysanému, další má rád zelí zahuštěné. Oba druhy se dají připravit z bílého i červeného zelí. Ke kachně (a další drůbeži) se hodí servírovat spíše zelí červené, bílé zelí patří tradičně do klasiky vepřo-knedlo-zelo. Podušené kysané zelí se řadí k našim nejoblíbenějším zeleninovým přílohám.
Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice
Kdo má v oblibě kysané zelí, které je velmi zdravé, pak možná ví, že jeho příprava se dá snadno zvládnout i ve skromných domácích podmínkách. A to bez nutnosti šlapat zelí v sudu. Postačí k tomu obyčejná zavařovací sklenice. Kysané nebo také kvašené zelí je vlastně běžné hlávkové zelí nakrájené nebo nakrouhané nadrobno, které se pak nechá zkvasit pomocí bakterií mléčného kvašení. V dřívějších dobách se zelí nechávalo kvasit ve velkých kameninových nádobách. Jde to však i bez šlapání bosýma nohama a velkých nádob. Jak na rychlé kysané zelí ze sklenice? Příprava se dá zvládnout v pohodě i v panelákovém bytě.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zelí?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno před 17 hodinami
Lilek s domácí à la boloňskou směsí
Přidáno 6. 6. 2024 07:13
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami
Přidáno 5. 6. 2024 18:25
Kuře s adjika dresinkem
Přidáno 5. 6. 2024 17:29
Uzená krkovice s lesními houbami a sýrem
Přidáno 5. 6. 2024 15:52
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni