Den zmrzlinového poháru
Národní den
Den zmrzlinového poháru slavíme každoročně 11. listopadu. A je to pořádně sladká oslava. Nespornou výhodou je, že zmrzlinový pohár můžete mít připravený během pár minut. Základní surovinou je jakákoliv lahodná zmrzlina, a pak už je to jen a jen na vaší kreativitě.
Zmrzlinovým pohárem obvykle nemůže nic zkazit. A ani na jeho přípravě. Milují jej jak děti, tak dospělí. Je tedy ideální prakticky na jakoukoliv oslavu.
Zmrzlina
Kopečková, nebo točená? S poctivou kupovanou zmrzlinou se bohužel dnes setkáme jen velmi zřídka. Není proto nic lepšího a jednoduššího než se pustit do výroby poctivé domácí. Můžete vyzkoušet skvělou… Podívejte se na všechny zmrzlina.
Jak vyrobit zmrzlinu
Zmrzlinu si můžete buďto koupit už hotovou, větší radost však udělá, pokud si ji sami vyrobíte. Budete k tomu potřebovat nějakou základní surovinu, v našem vzorovém příkladu třeba banány, k tomu šťávu z citrónu, cukr krystal, vanilkový cukr, smetanu, mléko a mixér, kterým rozmixujete zmíněné banány. Výslednou hmotu poté smícháte s ostatními přísadami. Poté vše vlijete do nádoby určené pro výroby zmrzliny a necháte zmrznout.
Je na nás, jak zmrzlinový pohár ozdobíme. Výborným dekorativním prvkem je griliáš, na jehož přípravu se hodí lískové ořechy, vlašské ořechy, mandle, ale i pekanové ořechy, pistácie, případně piniové oříšky. Zmrzlinové poháry můžeme samozřejmě zdobit třeba i kousky jahod, čokoládou (v kuse i nastrouhanou) a mnoha dalšími prvky.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den zmrzlinového poháru?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 14 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 17 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jaké květy jsou jedlé? Můžeme vyzkoušet denivky - ozdobí naši zahradu a využijeme je ve studené kuchyni
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí