Sůl černá
Tato sůl se těží ze sopečných jezer. Černá nebo i narůžovělá barva je ovlivněna minerály. Sůl neprochází žádnou úpravou, je nerafinovaná. Je oblíbená mezi vegany, slouží jako dochucovadlo, evokující chuť vajec.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tato sůl se těží ze sopečných jezer. Černá nebo i narůžovělá barva je ovlivněna minerály. Sůl neprochází žádnou úpravou, je nerafinovaná. Je oblíbená mezi vegany, slouží jako dochucovadlo, evokující chuť vajec.
Halušky, slovenský národní pokrm, jsou vlastně noky z mouky a vody. Někdy se přidává i vejce.… Číst dál
Halva (chalva) je jedna z nejstarších orientálních cukrovinek. Její název pochází z arabského slova… Číst dál
Kdo by neznal hamburger, grilovanou placku z mletého hovězího masa, vloženou do rozkrojené housky.… Číst dál
Harlekýn je nadýchaný dort s pařížskou šlehačkou, který úžasně voní a rozplývá se na jazyku. Můžeme… Číst dál
Hašé je pokrm, který mnozí z nás nemají rádi díky školním jídelnám. Pokud se však dobře ochutí, lze… Číst dál
Hemenex lze připravit k slavnostní snídani nebo k rychlé večeři. Jeho příprava je jednoduchá, na… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Buchty po ránu: Brownies cheesecake podle Josefa Maršálka jsou krásně vláčné a překvapí netradiční chutí a vůní
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí