Zdeněk Pohlreich - postrach i spása českých restaurací
Známe ho jako excentrického suveréna. Podnikatel, gastronom, spisovatel Zdeněk Pohlreich na televizní obrazovce baví nejen svým břítkým humorem a krutou upřímností, ale především svým kulinářským uměním. Skvěle vařit a řídit gastronomické provozy se naučil už během své emigrace v Nizozemsku. Po návratu svoje know-how vložil do provozu v Café Imperial, nádherné restaurace Hotelu Imperial (v krásném prvnorepublikovém stylu art deco). Do povědomí širší veřejnosti se však Zdeněk Pohlreich dostal až pořadem Ano, šéfe!, ve kterém nekompromisně káral méně schopné či méně orientované kolegy z gastronomie, ale svými radami i pozvedl, nebo dokonce zachránil celou řadu jejich podniků.
Zdeněk Pohlreich dnes šéfuje třem svým pražským podnikům - Divinis s italskou kuchyní otevřel už před lety, bistro Next Door by Imperial naproti svému Café Imperial otevřel teprve nedávno. Mimo to učí na střední škole, neúnavně vydává jednu kuchařku za druhou a ne a ne opustit televizní obrazovky. Zkušenosti a znalosti má nepochybně široké a je dobré, že se o ně nebojí podělit se studenty, i širokou veřejností.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 2 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 5 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 6 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 17 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 20 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší čokoládové dezerty na léto: Z luxusního fondantu i krémové zmrzliny roztajete
Osvěžující limonáda z levandule: Domácí chuťovka, kterou budete chtít znova
Palačinkový den se slaví právě dnes! Ukážeme vám, jak na ty nejlepší a nejtenčí a zjistíte taky, kde se konají palačinkové závody