Obiloviny - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Pohanka obecná se řadí mezi pseudoobiloviny, je to nenáročná rostlina, z čeledi rdesnovitých. Pochází z Číny. Neobsahuje lepek, ale naopak mnoho cenných živin, zejména rutin, který má dobrý vliv na cévy a žíly. Pohanku známe v mnoha variantách, loupanou, neloupanou, pohankový bulgur, pohankové vločky, ale také mouku. O pohance se říká, že je královnou zdravé výživy. Připravujeme z ní kaše, karbanátky, je vhodná i na klíčení.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Jak mít v letním horku stále po ruce dostatek chladných nápojů? Pořiďte si výrobník ledu!
Provensálské koření: Do směsi stačí jen pět druhů bylinek, důležité je jejich správné usušení a uložení v dobře těsnících nádobách
Historie na talíři: Indiáni původně žili hlavně z kukuřice, fazolí a dýně. Bílí osadníci z Evropy přinesli sádlo, cukr a mouku a s tím i nemoci...