Snídaně je základ dne. Máte raději sladkou, nebo slanou variantu?
Snídaně dokáže velmi pozitivně nastartovat náš den, neboť nám doplní potřebnou energii po spánku. Měla by být zdravá a obsahovat veškeré důležité složky, jako jsou bílkoviny, tuky, sacharidy a vláknina. To, zda bude sladká nebo slaná, pak záleží už jen na preferencích.
Proč snídat?
Přečtěte si několik důvodů, proč byste neměli vynechávat snídani.
-
Poskytuje energii: Snídaně dodává tělu potřebnou energii pro zahájení dne. Po nočním spánku je tělo vyčerpáno a potřebuje doplnit zásoby energie.
-
Podporuje koncentraci a produktivitu: Pravidelná snídaně může zlepšit kognitivní funkce, koncentraci a výkonnost během ranních hodin.
-
Pomáhá udržovat váhu: Snídaně může pomoci regulovat hladinu cukru v krvi a snížit riziko přejídání se během dne, což má pozitivní vliv na kontrolu váhy.
-
Zlepšuje trávicí systém: Správně sestavená snídaně může podpořit trávicí systém a pomoci předcházet zažívacím potížím.
Inspirace a nápady na sladké i slané snídaně
Hledáte inspiraci na sladké i slané snídaně? Tady máme pár tipů.
- Sladké snídaně zahrnují zejména cereálie s mlékem, palačinky, lívance, vafle, jogurty s ovocem a granolou či müsli, různé buchty či muffiny atd.
- Slané snídaně se často skládají z vajec (míchaná, sázená, uvařená apod.), poté jsou oblíbené různé druhy toustů či sendvičů, snídaňové tortilly, obložené pečivo atd.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 6 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 9 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Tatarák (ne)tradičně: Dáte si tvarůžkový, bramborový nebo z pečeného celeru?
Také dodavatelé pomáhají Tescu měnit nepříznivý trend plýtvání potravin
5 kroků pro dokonalou „čínu“: Vyzkoušeli jsme smažení jídel a zeleniny na asijský způsob. Dá se to zvládnout bez woku a na indukci?