Naložená vajíčka jsou chutnou a pikantní specialitou. Připravíme je podle osvědčených receptů
Naložená vajíčka se připravují podobně jako nakládaný hermelín nebo "utopenci". Chutí a variant postupů je mnoho, záleží na nás, jaké koření a bylinky si na ochucení vajec vybereme. Specialitu využijeme především ve studené kuchyni.
Pikantní naložená vejce
Vejce krásně zbarvená
Vejce nejprve uvaříme natvrdo, poté je zalijeme sterilovanou červenou řepou a přidáme koření. Uložíme v lednici. Vejce získají krásnou barvu, používáme je pak do salátů. Kombinujeme je se zeleninou a sýry, podáváme s pečivem nebo k vařeným pokrmům. Čím déle vajíčka necháme naložená, tím bude barva výraznější. Při kratším naložení bude efektně zbarvený jen povrch vajec.
Naložená křepelčí vajíčka
Křepelčí vajíčka uvaříme, poté je protřeseme v hrnci (narušená skořápka půjde lépe loupat) a oloupeme. Naskládáme je do sklenic, společně s cibulí a zeleninou. Kdo chce, přidá na kolečka nakrájené klobásky. Doplníme stroužky česneku a zalijeme nálevem. Můžeme sterilovat.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 11 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Komentáře