Jak připravit novoroční koleno? Je to téměř bezpracný a přitom tak chutný oběd
Pomalu pečené vepřové koleno, ze kterého odpadává maso od kosti, to je lahoda, které málokdo odolá. Příprava kolena je naprosto jednoduchá a oceníte ji po právě probdělé noci. Pojďte se podívat, jak si takový pokrm připravit.
Většina z nás na Silvestra ponocuje a tím pádem později vstává. Někteří, v tom lepším případě, jen s bolestí hlavy. Komu by se ale pak chtělo vařit? Ohromnou výhodou pomalu pečeného kolene je, že ho dáte do trouby před spaním a o nic více se nestaráte.
Mohlo by vás zajímat
Jak upéct novoroční koleno
Vše si můžete připravit předem a večer koleno jen zalít pivem a dát péct.
- Mrkev, petržel, cibuli a celer pokrájíme na větší kostky.
- Přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, a kdo chce, přidá ještě oregano a rozmarýn.
- Koleno nařízneme podél kosti, aby se lépe propeklo, a pořádně osolíme.
- Do pekáče vložíme zeleninu a koření, koleno a zalijeme pivem. Můžeme použít i černé pivo, šťáva pak bude sladší a karamelovější.
- Přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 6–8 hodin na 120 °C. Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se utvořila kůrčička.
- Podáváme s chlebem a můžeme přidat i dušenou zeleninu.
Koleno před pečením můžete marinovat, povařit nebo péct uzené koleno. Každé bude trochu jiné, ale vždy velmi chutné. Pokud jste ještě novoroční koleno nedělali, vyzkoušejte a uvidíte sami, že si ho zamilujete. Podívejte se ještě na videorecept pro inspiraci.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 10 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 15 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 16 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přečtěte si Zobrazit více
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma
Komentáře