Jak připravit špagetovou dýni: Dlouhá vlákna z upečené dužiny připomínají špagety
Špagetovou dýni poznáme od ostatních díky vzhledu - je oválného tvaru a jemně žluté nebo žíhané barvy. Po upečení z dužiny vidličkou vytáhneme jemná vlákna, která vypadají jako špagety. Dochutit je můžeme omáčkou i parmezánem.
Jedním z důvodů, proč zařadit špagetovou dýni do jídelníčku, je její originalita a jemná chuť. Tato dýně je bohatá na kyselinu listovou, draslík i beta karoten, naopak kalorie v ní nenajdete téměř žádné. Je skvělou náhradou špaget u bezlepkové diety.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit dýňové špagety
Postup je velmi jednoduchý a výsledné špagety můžeme spojit s lahodnou omáčkou nebo je také zapéct v troubě s masovou směsí.
- Troubu si nejprve předehřejeme na 190 ℃.
- Dýni podélně rozpůlíme a lžící vydlabeme dužinu se semínky.
- Vnitřek dýně nesmíme zapomenout potřít olivovým olejem a jemně okořenit solí a pepřem.
- Nyní vložíme dýni na plech s pečicím papírem řezem dolů a pečeme cca 30–45 minut. Ke konci pečení obě poloviny otočíme a necháme ještě 5 minut dopéct, aby dýně uvnitř vyschla.
- Dýni průběžně kontrolujeme, po přepečení by vznikla naopak z vláken kaše. Dýně je správně upečená ve chvíli, kdy jde snadno vidličkou propíchnout a oddělují se špagetová vlákna.
Dýně je velmi oblíbená surovina v kuchyni, můžete se inspirovat následujícím videoreceptem, jak si upéct lahodnou dýni (tentokrát hokaido) s bramborami. Dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 6 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 9 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 13 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přečtěte si Zobrazit více
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Jak uvařit dýňové gnocchi: Přelité máslem s česnekem a tymiánem chutnají báječně
Svatí Pankráci, Serváci, Bonifáci vás se bojí všichni sedláci! Pranostiky na tři zmrzlé měly svoje kouzlo
Komentáře