3 tipy, jak udělat nejlepší vaječný koňak, který bude chtít každý ochutnat
Receptů na vaječný koňak je celá řada, každý má svůj oblíbený a zaručeně nejlepší. V následujícím článku vám prozradíme tajemství, jak mít ten nejlepší "vaječňák" v okolí, který budou všichni chtít ochutnat.
Ono tajemství spočívá v použitých surovinách. Můžete použít obyčejný rum, vyrobený z bramborového škrobu s rumovou esencí, nebo vanilkový cukr, a výsledek bude dobrý. Pokud ale chcete mít výborný vaječný koňak, nešetřete na surovinách.
Mohlo by vás zajímat
Jak udělat nejlepší vaječný likér
Likér skladujeme v lednici, kde vydrží až 2 měsíce.
-
Použijte kvalitní pravý rum vyrobený z cukrové třtiny, jedině ten dodá vašemu likéru onu nenahraditelnou chuť.
-
Místo vanilkového cukru použijte skutečnou vanilku, přidejte zrnka z vanilkového lusku.
-
Pro krásnou barvu použijte vejce přímo od chovatele nebo zakupte vejce v biokvalitě.
Jak na přípravu vaječného likéru, poradíme v našem videoreceptu:
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 17 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na nelepivé linecké těsto? Rozválejte ho mezi mikrotenovými sáčky a pracujte s ním co nejrychleji
Holka u plotny radí: Tuniské slané koblížky fricassé plněné tuňákem, vajíčkem a zeleninou si zamilujete na první ochutnání
Jak připravit okurkové řezy. Využijeme na ně salátovky, hadovky i přerostlé nakládačky
Komentáře