Vepřová panenka musí být upečená tak akorát. Naučte se to podle videonávodu
Vepřová panenka je krásný kus masa, který si zaslouží, aby byl upečený tak akorát – měkké rozpadající se maso na povrchu, růžové šťavnaté maso uprostřed. Jak toho docílit? Zkuste to podle krátkého videonávodu.
Upéct vepřovou panenku právě tak akorát se ne vždy povede, přitom je to s trochou cviku poměrně snadné. Trik spočívá v tom, že maso nejprve opečeme na pánvi a teprve poté ho dáme do trouby.
Jak upéct vepřovou panenku
Když budete postupovat přesně podle návodu, jistě se to povede.
- Nejprve panenku odblaníme (očistíme) ostrým nožem a osušíme kuchyňskou utěrkou.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran a poté ho potřeme olejem.
- Oba konce panenky zahneme a pomocí párátek nebo kuchyňských jehel připevníme, aby se tyto tenčí konce při pečení nespálily.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj panenku a ze všech stran ji opečeme.
- Opečenou panenku přendáme do pekáče, zalijeme ji olejem, který zbyl v pánvi, a poklademe ji kousky másla.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
K vepřové panence se hodí omáčka, ale výborná je i samotná, jen s bramborami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 1 hodinou
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přečtěte si Zobrazit více
Ceny občerstvení na MS v hokeji v Praze: Pivo za 110 Kč, hranolky za 80 Kč a 70 Kč „vysolíte“ za vodu v „petce“
Valašský frgál je nejlepším koláčem světa! V žebříčku překonal newyorský cheesecake nebo ruský medovník
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Komentáře