Donuty jeden jako druhý: Vytvarujte je snadno a rychle podle videonávodu
Českou kuchyni čím dál více obohacují zahraniční vlivy. Vaříme si maďarský guláš, milujeme italskou pizzu, rádi zajdeme na čínu a v supermarketu nám oči často spočinou na amerických barevných donutech.
Donuty jsou vlastně takové americké koblihy. Mají tvar kolečka o různé velikosti, nejčastěji kolem 10 centimetrů v průměru. Díky otvoru uprostřed se dobře drží a ještě lépe ukusují. Zatímco koblihy se plní, donuty se zdobí polevou a posypem.
Jak jednoduše vytvarovat donut
K výrobě donutu potřebujete jen kynuté těsto připravené podle tohoto receptu.
- Vykynuté těsto rozdělíme na stejné díly.
- Z každého dílu vytvoříme kuličku, nejlépe koulením těsta.
- Kuličky zploštíme prsty nebo dlaní na kulaté placky.
- Hrdlem lahve vykrájíme středy placek.
- Hotové donuty ještě necháme vykynout a poté je smažíme dozlatova z obou stran.
Uznejte, že i zahraniční kuchyně má něco do sebe.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 38 minutami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 22 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přečtěte si Zobrazit více
Halušky lze tvarovat několika způsoby podle možností a zkušeností. Nabízíme video se třemi možnostmi tvarování
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Komentáře