Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá
Ve středověké krčmě na pivě nešidili, zato zde kvetl hazard a chudým se k jídlu podávala kaše. Bohatší si dopřávali veverku nebo ježka!
4 foto Královské chutě: Karel IV. měl rád dušené veverky a kaše s medem. Jídlo si nabíral speciálním způsobem
5 foto Historie piva: Vařili je mniši a bylo tak husté, že se jedlo lžící! Co ještě nevíte o našem národním nápoji?
4 foto Jídelníček stavitelů egyptských pyramid: Místo mzdy dostávali denně 5 korbelů piva, chleba a cibuli
Chutě slavných: Napoleon Bonaparte snídal kuře, bál se fazolek a miloval čerstvé mandle, kterých klidně spořádal celý talíř
4 foto Jak vypadal středověký jídelníček: Chlebová polévka, sladké kaše z prosa a placky, které ničily zuby
4 foto Ludvík XVI. po čtyřech talířích polévky snědl celého bažanta! A Marie Antoinetta milovala oslí mléko
6 foto Marie Terezie měla 16 dětí a mlsný jazýček. Milovala kuře na víně a denně si dopřávala dva šálky kávy
5 foto První „slavná“ anorektička? Císařovna Sissy jedla jen pomeranče, cvičila do úmoru a vážila se dvakrát denně!