Rozdelenie a použitie bravčového mäsa
1. 6. 2009 Vaření
Bravčové mäso pochádza z ošípaných. Najkvalitnejšie mäso je z jednoročných kusov. Bravčové mäso je svetlo až tmavoružovej farby. Bravčové mäso má pomerne vysoký obsah vnútrobunečného tuku, stehno obsahuje približne 20g tuku, mastnejšie druhy až 50 - 60g/100g.
stehno - orech | Je vhodné na dusenie, pečenie, narezané narezne na vyprážanie. Stehno je potrebné rezať priečne cez vlákna. |
stehno - šál | Upravuje sa ako orech. Je šťavnatejšie. |
predné a zadné kolienko | Používame ich na varenie a pečenie v celosti. Môžu sa aj údiť. |
nožičky | Spolu s bravčovou kožou a hlavou sú vhodné na varenie huspeniny, nakoľko obsahujú veľa kolagénu. |
pečienka - karé | Karé je kvalitné bravčové mäso, vhodné na pečenie v celosti, narezané na kotlety dusením, pečením na panvici a vyprážaním. |
bôčik | Vhodný na pečenie v celosti, naplnenie a následné pečenie, varenie v celosti a následné natieranie pastami. Vhodný je aj na údenie. |
krkovička | Krkovička je najvhodnejšia časť na pečenie v celosti, na vyprážanie rezňov a iné pokrmy z rezňov. Je vhodná aj na údenie. |
pliecko | Vhodné je na prípravu gulášov, perkeltov, ako dusené so zeleninou, hubami, na rolády, plnené rôznymi plnkami. Zrolované pliecko je vhodné aj na údenie. |
hlava | Vhodná na prípravu huspeniny. |
lalok | Vhodný na varenie a následné potretie mletou paprikou, prípadne inými pastami. |
panenská sviečková | Je to v podstate bravčová sviečkovica. Je to najjemnešia časť bravčového mäsa. Používa sa na minútky, prípadne v celosti na pečenie a dusenie. |
Pozn. : Obrázok je prevzatý z www.mojerecepty.sk
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Máslové brambory s pečeným česnekem: Chuťově výraznější příloha se báječně hodí k minutkám, ale i jako samostatné jídlo
Zapečené rolky z kotletky se zeleninou: Dokonale šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku skvěle doplňuje jemná smetanová omáčka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 9 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno před 13 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 14 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 17 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Radní v Miláně chtěli zakázat prodej zmrzliny po půlnoci. Je to tradice a tu nám neberte, protestovali naštvaní občané
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Komentáře
28. 12. 2013 22:44
30. 5. 2012 16:19
15. 6. 2011 09:18
30. 11. 2010 21:54