Pozvěte jaro do kuchyně! Trio svěžích pomazánek, které zachutnají každému
18. 3. 2021 Vaření
S příchodem jara si i váš jídelníček zaslouží trochu odlehčit. Čerstvý chléb s domácí pomazánkou může být tou pravou svačinou nebo malou večeří, která vás osvěží a dostane do formy. Přinášíme inspiraci na snadné pomazánky, které si okamžitě zamilujete!
Ředkvičková pomazánka
Ředkvičky jsou plné vitamínů a mají skvěle říznou chuť i vůni!
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek ředkviček
- 1 balení přírodního tofu
- 50 gramů jarní cibulky
- 4 lžíce smetany
- sůl a pepř
Postup: Ředkvičky nastrouháme nahrubo, tofu najemno. Dobře promícháme a přidáme smetanu. Osolíme, opepříme a opět promícháme. Na závěr přidáme nasekanou jarní cibulku, případně jí můžeme pomazánku posypat až při servírování na plátku chleba či jiného pečiva.
Mohlo by vás zajímat
Vajíčková pomazánka se srýem cottage
Vajíčkové pomazánky bývají trochu těžké, ale tato ze sýru cottage se hodí i do fit jídelníčku!
Co budeme potřebovat:
- 1 kelímek sýru cottage
- 2 vejce
- 1 lžíci plnotučné hořčice
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vejce smícháme se sýrem cottage. Přidáme lžíci hořčice, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Mohlo by vás zajímat
Tvarohová pomazánka s křenem
Chléb s touto pomazánkou je výbornou a výživnou svačinou i pro velké jedlíky!
Co budeme potřebovat:
- 1 vaničku měkkého tvarohu (cca 250 gramů)
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 - 2 lžíce čerstvě strouhaného křenu
- 4 vejce
- pažitku
- sůl a pepř
Postup: Vejce uvaříme natvrdo a necháme pořádně vychladnout. Potom je nakrájíme na drobné kostičky. Vidličkou rozmačkáme tvaroh a vmícháme od něj vajíčka. Pak do pomazánky přijde smetana. Dobře promícháme a přidáme sůl, pepř a především čerstvě nastrouhaný křen. Opět promícháme a doplníme nasekanou pažitkou.
Témata
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Sušené ovoce v naší kuchyni. Využít se dá na mnoho způsobů
Od léta do podzimu jsme měli příležitost nasušit si zásobu některých druhů ovoce. Přebytky jablek a hrušek z vlastní zahrady dosoušíme ještě v… Číst více
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Neměli jste letos na pečení čas? Nebo jste se… Číst více
Medovníkové kuličky: Na tohle nepečené cukroví stačí jen 3 ingredience a 10 minut času. Zvládnout se dá i v polední pauze
Medovník, Marlenka, perník… jen stěží byste našli… Číst více
Hitem internetu jsou vosí koule: Chutnají jako vosí hnízda, ale připravují se snáz a obejdete se i bez formiček
Vosí hnízda nebo také včelí úlky patří k… Číst více
Nepečené tatrankové kuličky: Voní oříšky a rumem, obalené v kokosu vypadají luxusně a chutnají božsky, přitom jsou jednoduché
Chtěli byste letos na svátečním vánočním stole… Číst více
Domácí Raffaello kuličky: Jsou jen ze tří ingrediencí a dokonale připomínají známé Raffaello. Jsou ale mnohem levnější
Jednodušší a lepší to být opravdu nemůže. Tyto Raffaelo kuličky se rozplývají na jazyku a jsou hotové do 15 minut. Jako nepečené cukroví je… Číst více
Jak dlouho před Vánocemi chystat nepečené cukroví? Stačí na poslední chvíli
Nepečené cukroví se připravuje poslední týden před Vánocemi. Všechny druhy cukroví máme upečené, nazdobené a uložené v krabicích. Zbývá nám… Číst více
Nepečené kuličky: Jak na ně? Využít lze zbylé suroviny z přípravy jiného cukroví
Nepečené kuličky jsou parádní volbou nejen pokud nestíháte péct, ale také v případě, že máte nepovedené nebo polámané cukroví. To vám skvěle poslouží… Číst více
Ovesné vločky se hodí nejen na kaši. Jsou skvělé do lívanců, vaflí i palačinek
Výhody použití ovesných vloček Jsou lehce stravitelné a doporučují se při různých dietách. Své místo mají ve výživě dětí, sportovců a ve zdravé… Číst více
30 nejoblíbenějších druhů cukroví: Od perníčků přes linecké až po kokosové kuličky!
Různé druhy cukroví pečeme při různých příležitostech a svátcích celoročně, ale na Vánoce přece jen nejvíc. Naše země je navíc tradicí s množstvím… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Kadeřávek snese mrazy a sklízí se celou zimu. Jak jej připravit, abychom si pochutnali
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 12 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 16 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ředkvičky jsou poslové jara. Pikantní zelenina původem z Asie vás osvěží i ozdraví
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Čarodějnické perníčky: Strašidelné motivy patří k tradicím vítání jara