Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Znáte francouzský sendvič pan bagnat? Variace salátu v bagetě vás možná překvapí!
Zdroj: Wikimedia Commons, Arnaud 25 - Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0

Milujete sendviče, ale raději byste si možná dali salát… Nebo se nemůžete rozhodnout? Co takhle salát v sendviči? Zkuste tuhle variantu a na pikniky už nebudete nikdy brát nic jiného.

Seznamte se - pan bagnat

Speciální sendvič pochází, podle knihy The Gourmet Cookbook: More Than 1000 Recipes, z oblasti kolem francouzského města Nice. Jde vlastně o bagetu, která je naplněná tradičním nicejským salátem. Původně se tak měl zužitkovat starší chléb. Ale to není všechno. Podle webu Simplyrecipes.com nejde jen tak o ledajaký suchý sendvič naplněný salátem. Příprava je trochu složitější, možná i malinko zvláštní, ale výsledek vás ohromí.

Jak na to

Na sendvič pan bagnat potřebujete nejlépe klasickou francouzskou bagetu, kterou vydlabete, pokropíte olejem a dovnitř dáte salát Nicoise, nebo případně i jiný salát s tuňákem, vejci, ančovičkami a olivami. Náplň by měla být šťavnatá, protože právě její šťavnatost dodá chuť celému sendviči. Po naplnění se totiž bageta zabalí, zatíží a konzumuje až nejdříve za 4 hodiny nebo klidně druhý den, jakmile se všechny chutě pořádně rozloží a propojí.

Co dát dovnitř

Jak už jsme psali, náplň do sendviče Pan bagnat je tradičně salát Nicoise, ovšem nemusí to tak být vždycky. Skvělý sendvič vyrobíte také s náplní z vajíček a tuňáka nebo ve vegetariánské verzi z rajčat a mozarelly. Zásadní vždycky je, aby byla náplň dostatečně „mokrá“ a dobře ochucená. Sendvič po odležení nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více