Znáte francouzský sendvič pan bagnat? Variace salátu v bagetě vás možná překvapí!
16. 5. 2021 Historie a zajímavosti
Milujete sendviče, ale raději byste si možná dali salát… Nebo se nemůžete rozhodnout? Co takhle salát v sendviči? Zkuste tuhle variantu a na pikniky už nebudete nikdy brát nic jiného.
Seznamte se - pan bagnat
Speciální sendvič pochází, podle knihy The Gourmet Cookbook: More Than 1000 Recipes, z oblasti kolem francouzského města Nice. Jde vlastně o bagetu, která je naplněná tradičním nicejským salátem. Původně se tak měl zužitkovat starší chléb. Ale to není všechno. Podle webu Simplyrecipes.com nejde jen tak o ledajaký suchý sendvič naplněný salátem. Příprava je trochu složitější, možná i malinko zvláštní, ale výsledek vás ohromí.
Mohlo by vás zajímat
Jak na to
Na sendvič pan bagnat potřebujete nejlépe klasickou francouzskou bagetu, kterou vydlabete, pokropíte olejem a dovnitř dáte salát Nicoise, nebo případně i jiný salát s tuňákem, vejci, ančovičkami a olivami. Náplň by měla být šťavnatá, protože právě její šťavnatost dodá chuť celému sendviči. Po naplnění se totiž bageta zabalí, zatíží a konzumuje až nejdříve za 4 hodiny nebo klidně druhý den, jakmile se všechny chutě pořádně rozloží a propojí.
Mohlo by vás zajímat
Co dát dovnitř
Jak už jsme psali, náplň do sendviče Pan bagnat je tradičně salát Nicoise, ovšem nemusí to tak být vždycky. Skvělý sendvič vyrobíte také s náplní z vajíček a tuňáka nebo ve vegetariánské verzi z rajčat a mozarelly. Zásadní vždycky je, aby byla náplň dostatečně „mokrá“ a dobře ochucená. Sendvič po odležení nakrájejte na jednotlivé porce a podávejte.
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušejte světově proslulé saláty: Jak připravit Caesar, Nicoise nebo Waldorf?
Zrcadlová poleva mirror glaze podle cukrářky Šárky Divácké udělá z každého dortu umělecké dílo
Zpracujte úrodu cuket tak, že je zavaříte jako kyselé okurky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 12 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 17 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 20 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tabu v královské kuchyni: Alžběta II. miluje sendviče, ale jen s jednou speciální úpravou
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Bezdomovec díky pomoci lidí otevře vlastní kavárnu. Přitom hrozilo, že bude kvůli zákonům úplně bez peněz