Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Prostřeno zavítá do Libereckého kraje a vařit budou čtyři ženy a jeden muž. Těšte se na mezinárodní kuchyni, ale taky bude česká moderní klasika. Úkolem týdne budou tentokrát luštěniny, jak je hosté zakomponují do menu, tak aby nikdo nic nepoznal?

Italské profiterolky

Jitka chtěla v Prostřeno soutěžit už dříve, ale maminka jí nedovolila vařit doma. Teď, když má vlastní domácnost, se přihlásila znovu a jde do toho s velkým očekáváním. Sází na mezinárodní kuchyni. Jako předkrm naservíruje italský tatarák, pak thajskou polévku. Jako hlavní chod bude podávat krůtí prso v papilotě. A její dezert ostatní zaskočí, nikdo neví, co to je - profiterolky.

Profiterolky jsou italský dezert. Jsou podobné našim větrníkům, ale krémem jsou plněné uvnitř a mohou být polité čokoládou. Je to velmi „žravé“ a když ochutnáte, nikdy nezůstanete u jednoho větrníčku. Základem samozřejmě je zvládnout odpalované těsto.

Hutná česká kuchyně

V úterý uvaří terénní sociální pracovnice Petra. Hosty pozve do domu, který si s manželem sami postavili a Petra se dočkala i vlastní šatny v ložnici. Jejím královstvím je však kuchyně. Maminka dvou synů sází na českou kuchyni. Připraví slané palačinky, zelňačku, hovězí na víně se špekovými knedlíky a obrácený jablečný koláč.

Dlouhé složité menu

Ve středu ukáže, co u plotny dovede, maminka na mateřské dovolené Radka. Má dvojčata, ráda jezdí na kole a tráví čas s rodinou a přáteli. Baví ji vaření a péče o domácnost. Hostům připraví moderní kuchyni. Její menu se na papír skoro ani nevejde. Radka sází na mix listových salátů s cherry rajčátky, pečenými dýňovými semínky, dresinkem a domácí sušenou panenkou, jako polévka bude vývar z hovězího žebra se zeleninou, masem a domácími nudlemi, coby hlavní chod US beef blade s pečenými bramborami grenaille s cibulkou a guacamole a nakonec jahody na pepři s mascarpone krémem a čerstvou mátou.

Luxusní kachní menu

Čtvrteční soutěžní menu připraví prodavačka Sára. Ta miluje vaření, cestování s rodinou a poznávání různých koutů naší republiky. Ráda chodí plavat a baví ji houbaření. Sářino menu zní na papíře luxusně a složitě. Připraví kachní rillettes s domácím opečeným chlebem a jablečným chutney, zeleninovou polévka zjemněnou smetanou s pancettovým chipsem, filírované kachní prsíčko s višňovou omáčkou a bramborovým fondantem a čokoládové brownies se šlehaným mascarpone, bílou čokoládou, malinami a ostružinami.

Výlet do Vietnamu

Jako poslední se k plotně postaví jediný muž týdne - Lukáš.  Je spolumajitelem kavárny a baví ho práce se dřevem. Lukáš sází na oblíbenou vietnamskou kuchyni a rozhodne se pro nesmažené vietnamské závitky, Pho Bo, Bún bò Nam Bô a tapiokový pudink.

Kdo bude taktizovat a kdo bude vtipálkem? Koho v pátek překvapí poklad pod pokličkou? Dívejte se každý den v podvečer na Prostřeno na TV Prima.

 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více