Osvěžující jablko-špenátová šťáva!
24. 7. 2013 Životní styl
Letní čas je ideální dobou pro experimentování s jídelníčkem, který právě v této době můžete skvěle obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu. Podle odborníků na výživu trvá přibližně 2 měsíce, než se ze změny životního stylu stane zvyk, a právě léto je pro započetí cesty ke zdravějšímu životu tím nejvhodnějším obdobím. Proto neprošvihněte tento ideální čas a začněte pracovat na zdravém životním stylu již dnes.
Letní čas je ideální dobou pro experimentování s jídelníčkem, který právě v této době můžete skvěle obohatit o čerstvé ovoce a zeleninu. Podle odborníků na výživu trvá přibližně 2 měsíce, než se ze změny životního stylu stane zvyk, a právě léto je pro započetí cesty ke zdravějšímu životu tím nejvhodnějším obdobím. Proto neprošvihněte tento ideální čas a začněte pracovat na zdravém životním stylu již dnes.
Ideálním doplňkem jídelníčku jsou v teplých dnech zeleninové a ovocné šťávy, které se mohou stát jak osvěžující svačinkou, tak i občasnou náhradou hlavního jídla. Dnes jsme si pro vás připravili zelené osvěžení z jablek a špenátu, které vaše tělo nakopne jako pořádný životabudič. Zelený koktejl a jeho svěží chuť jistě ocení i ti, kteří salátům a zeleninovým jídlům příliš neholdují.
Ingredience:
- 1 limetka
- Kokosové mléko
- 1 velké zelené jablko
- Baby špenát
- Bílý jogurt
- Kostky ledu
- Snítky máty
Koktejl můžete rozdělit na zelenou a bílou vrstvu, které spolu vytvoří dokonalou kombinaci jak po stránce chuti, tak po stránce vzhledu. Pro zelenou vrstvu v mixéru namixujte 2 velké hrsti listů baby špenátu, ½ šálku kokosového mléka, 4 kostky ledu, ½ nakrájeného jablka a šťávu jedné z limetky. Směs nalijte do vysoké sklenice.
Opláchněte mixér a pusťte se do bílé vrstvy: rozmixujte ¼ šálku kokosového mléka, ½ šálku jogurtu (výborně chutná i jogurt s vanilkovou příchutí), ½ nakrájeného jablka a 2-5 čerstvých lístků máty. Směs přilijte do sklenice k zelené šťávě a ozdobte plátkem jablka.
Tip: Pokud máte rádi sladké koktejly, oslaďte každou směs před mixováním pilulkou nebo několika kapkami přírodního sladidla stévie. Pro výraznější listovou chuť můžete špenát nahradit salátem nebo kapustou.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Co všechno víte a nevíte o mléce? Otestujte si své znalosti v našem poučném kvízu
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Den zelené šťávy
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 5 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 8 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 9 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 11 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Každý, kdo vaří nebo peče, někdy utrpěl malou spáleninu nebo opařeninu. Naše babičky věděly, jak ji rychle ošetřit
Přemek Forejt slibuje, že uvaří v každé domácnosti: Naučím tě neskutečný vychytávky, říká slavný šéfkuchař
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Komentáře
25. 7. 2013 12:16