Jídelní rozmary slavných: Zpěvačka Whitney Houston milovala burgery a jednoduchou, ale výtečnou rajčatovou polévku se sýrem
9. 8. 2023 Historie a zajímavosti
Navždy ji proslavil ji film Osobní strážce, kde hrála tak trochu sama sebe. Talentovaná zpěvačka a herečka Whitney Houston by 9. srpna oslavila 60. narozeniny. Osud jí ale dopřál pouhých 48 let, které byly plné dramatických zvratů především v osobním životě.
Drastické diety, to nebylo nic pro ni
Jedna z neprodávanějších hudebních umělkyň všech dob byla především úplně obyčejnou ženou, která si ráda pochutnala na dobrém jídle. Na rozdíl od mnoha svých kolegyň nedržela žádné drastické diety, ani se nevyhýbala se červenému masu. Hamburger z hovězího masa s hranolky byl jejím oblíbeným jídlem. Milovala také typicky jižanské smažené kuře.
Mohlo by vás zajímat
Měla to ráda ostré i sladké
Do jejího jídelního vkusu patřily také pikantní pokrmy a asijská kuchyně. Z té si během pobytu v Japonsku oblíbila sushi a tempuru (kousky ryb a zeleniny obalené v těstíčku a osmažené). Není divu, že si ráda pochutnávala i na mořských plodech a krevetovém koktejlu.
Ráda mlsala rýžové cereálie Fruity Pebbles. Během hudebních turné měla jen jeden zvláštní požadavek – sendviče s arašídovým máslem a hroznovým želé. A protože měla pořád chuť na sladké, často uzobávala i rozinky.
Mohlo by vás zajímat
Krůtí sendvič s papričkami jalapeños byl posledním jídlem
Posledním jídlem, které Whitney Houston objednala u pokojové služby hotelu Beverly Hilton, byl krůtí sendvič s papričkami jalapeños. Ten už nestačila dojíst. Byl nalezen v koupelně, kde se tragicky utopila ve vaně. Příčinou smrti bylo utonutí nešťastnou náhodou, k její smrti ale zřejmě přispěla i přispěla srdeční choroba a dlouhodobé užívání kokainu.
Mohlo by vás zajímat
Tomatová polévka
Whitney si často a ráda dávala úplně obyčejnou rajčatovou polévku. Pokud si ji chcete připravit, budete potřebovat: 400 g krájených rajčat v konzervě, 2 čerstvá středně velká rajčata, 4 šalotky, 1 stroužek česneku, 2 dcl zeleninového bujónu, čerstvou bazalku, strouhaný parmazán, extra panenský olivový olej, sůl, mletý černý pepř. A jak na to?
- Šalotky oloupejte a nakrájejte nadrobno. Oloupaný stroužek česneku rozmáčkněte a nakrájejte taky nadrobno. Do česneku přidejte sůl a vytvořte hladkou směs. Rajčata nakrájejte na kostičky.
- V hrnci si rozpalte olivový olej, přidejte šalotky, česnek a chvíli restujte.
- Přidejte konzervu krájených rajčat, osolte, opepřete a přilijte zeleninový vývar.
- Tyčovým mixérem polévku rozmixujte.
- Lístky bazalky natrhejte a zhruba polovinu přidejte do polévky.
- Servírujte v talířích, zakápněte trochou olivového oleje, ozdobte bazalkou a posypte strouhaným parmazánem.
Náš tip: Z rajčat si kromě polévky můžete připravit také pikantní falešný „tatarák“ podle našeho videoreceptu.
Zdroje informací:
soyummy.com: Surprisingly Humble Foods Whitney Houston Used to Eat
1051thebounce.com: 5 Facts You Didn’t Know About Whitney Houston On Her Birthday
soundpasta.com: 30 Rare and Interesting Facts About Whitney Houston
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelní rozmary slavných: Herec Paul Newman založil firmu na výrobu dresinků a měl rád špagety s pálivou omáčkou
Jídelní rozmary slavných: Nicole Kidmanová vařit neumí, klobáskám s kari omáčkou a chlebem ale nikdy neodolá
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Jak správně připravit šťavnatý hamburger? Základem je libové maso, nejlépe z hovězího krku. Sůl ani koření tam nepatří
Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami