Čokoládovo-dýňový chlebíček
27. 9. 2016 Vaření
Je tu podzim a k němu neodmyslitelně patří dýně. A to nejen jako dekorace na Halloween. Využijte dýňové sezóny a upečte si vynikající dýňový chlebíček s příchutí čokolády, který vám zpříjemní každý sychravý den.
Na chlebíček budete potřebovat:
- ½ šálku krystalového cukru
- ½ šálku hnědého cukru
- ½ šálku změklého másla
- 2 vejce
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 ½ šálku polohrubé mouky
- 3 lžičky kakaa
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku dýňového pyré
- 2 lžíce řeckého jogurtu
1. V míse utřeme máslo a cukry. Přidáme vejce a vanilkový extrakt a promícháme.
2. V jiné misce smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Směs rozdělíme do dvou misek a do jedné z nich dáme kakao.
3. Do každé ze dvou misek rovnoměrně rozdělíme máslovou směs, dýňové pyré a řecký jogurt a zamícháme.
4. Tmavé a světlé těsto klademe do chlebové formy vyložené pečícím papírem tak, aby výsledkem byl mramorový efekt.
5. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 50-55 minut. Kontrolujeme špejlí. Po vyjmutí z tepla necháme chlebíček 10 minut vychladnout ve formě a poté vyndáváme.
Tento dýňový chlebíček vnese hřejivý podzim i do vašich domovů.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Čokoládový termix: Oblíbenou retro klasiku zvládnete snadno připravit i doma
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 4 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Mňamka
Přidáno před 5 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 6 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 13 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čtvrtá postní neděle se nazývala družebná a pekly se na ni speciální koláče
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím