Česká kuchyně - recepty z masa
Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 9 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Pastýřská pomazánka byla výborná, dokonce manžel ani…“ tara23, před 9 hodinami
„Pekný podvečer dievčatá. Mala som tu dnes dcéru s rodinou.…“ Julia Oskerova, před 9 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 13 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
12. 7. 2011 17:42
12. 7. 2011 17:30
Suroviny
1) 600 g tučného masa z bůčku
2) sádlo
3) 1 cibule
4) sůl
5) kmín
6) sladká paprika
7) půl sáčku kysaného zelí
8) hladká mouka
9) 0,25 ml zakysané smetany
Základ na guláš
Vepřové maso omyjeme, odstraníme nejtučnější části a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm najemno nasekanou cibuli. Přidáme maso a orestujeme. Vše okořeníme kmínem a sladkou paprikou a osolíme. Necháme dusit. Během dušení maso podle potřeby podléváme vodou.
Na řadu přichází zelí
Když je maso poloměkké, přidáme k masu 2/3 kysaného zelí, které jsme si překrájeli na menší kousky. Do guláše vlijeme i lák ze zelí. Dále dusíme, dokud nejsou zelí a maso zcela měkké.
Ze sádla a mouky si vytvoříme hladkou jíšku a přidáme jí ke guláši. Krátce povaříme a na závěr přidáme kysanou smetanu a zbytek pokrájeného kysaného zelí.
Zdroj: http://www.knedlik.cz/recepty/