Poslední diskuze
„Co dnes uvařit?“ tara23, před 5 hodinami
„Mražení jídla “ Sabule77, 1. 6. 2024 20:55
„Jak na zvýšený cholesterol“ magdalenka, 29. 5. 2024 21:25
Poslední příspěvky
„Pastýřská pomazánka byla výborná, dokonce manžel ani…“ tara23, před 5 hodinami
„Pekný podvečer dievčatá. Mala som tu dnes dcéru s rodinou.…“ Julia Oskerova, před 6 hodinami
„hazel: děkuji, Stáni. Také je děláš? Pěkné nedělní…“ MarcelaPa, před 10 hodinami
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 16 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeská velikonoční nádivka z krupice: Plněná uzeným masem a bylinkami a sypaná mákem chutná skvěle
Rychlé jablečné tyčinky: Listové těsto skvěle doplní jablečná přesnídávka a snadný dezert lehce zvládne i začátečník nebo děti
Velikonoční perníčky: Aby byly ihned krásně měkké a vláčné, část medu je lepší nahradit cukrem a těsto správně vyválet
31. 12. 2011 11:42
31. 12. 2011 11:37
nejvíc si každé vánoce vybavím mandarinky...já vím, jsou jich plné regály, z různých koutů světa...ale mě chybí takové ty malé, ale voňavé...provoněly celý byt...obyčejné naloupnutí kůry a člověku se sběhly sliny...byly jednou z vůní vánoc..nebyly nacpané peckami k prasknutí a vysušené, bez chuti...taky obyčejné za korunu Pedro...růžové, měkoučké a voňavé, kupovala jsem si jej u babičky v pojízdné prodejně... také se mi vybavila chuť bonbonů Oskarky...zelený pytlíček, plný gumových bonbonků v cukru, takoví předchůdci medvídků...nebo báječná jablečná dřeň...v kelímku za korunu padesát...vymačkávali jsme si jí, aby jsme jí mohli labužnicky ukusovat...taky takové měkoučké čokolády s panenkou...banánové,smetanové, karamelové...a nebo Sisinky,ty už taky nejsou, co dřív...chuť taková, až se pusa svírala...natahovaly se a tak báječně chutnaly...a dneska??? made in china...tfuj,chutě tak přemotaný, že tou komerční cestou poztrácely svoje pověstné báječné vůně..
31. 12. 2011 11:11
Jana Remkova: neviem, či myslíme na to isté, ale u nás sa to volalo zamiakový cukor. Namala som to rada, ostatne ako iné sladkosti.
Jediné, čo mám z tohto sortimentu rada, sú Horalky, ale nie Opavia, ale sediťácke
Ale chcem sa spýtať, kedysi sme si počas dovoleniek a iných pobytov v Tatrách kupovali konzervy, na ktoré doteraz spomínam a u nás ich už dávno nedostať. Tretinu tvorili kocky mäsa, výborne ochutené a chudé !!! Nad tým bola vrstva hrášku a na samom vrchu vrstva krúp. Tie konzervy mali neskutočne výbornú chuť, vyrábali sa v Čechách, ale už si nepamätám, kde presne. Nespomínate si niekto, alebo snáď ich ešte niekde dostať ?!?
Keď som v Čechách, tak sa pozerám po obchodoch, ale niktde tie úžasné konzervy nevidím.
A ešte eskymo, za 50 halierov
31. 12. 2011 11:09
31. 12. 2011 10:02
31. 12. 2011 06:09
31. 12. 2011 01:29
31. 12. 2011 00:03
30. 12. 2011 21:37
30. 12. 2011 21:35
30. 12. 2011 21:27
sladkostem, které už skoro nikdo nepamatuje. Tohle vzpomínání miluju. Teď jsem si zrovna vybavila takový jakoby smetanový šlehaný jahodový krém a jmenovala se Miláček, pamatujete na něj někdo?
Předchozí 1 … 4 5 6