Den bavorských bílých klobás
Národní den
Typická bavorská specialita - bílá klobása, vyrobená nejčastěji z kombinace vepřového a telecího masa, slaví svůj den právě 22. února. Že jste ji ještě neochutnali? Můžete to napravit právě dnes, chuť bílé bavorské klobásy opravdu stojí za to.
Pokud rádi cestujete, jistě víte, že se žádná návštěva Německa neobejde bez pravé bavorské klobásy k snídani nebo svačině. V bavorské restauraci bychom si ji totiž měli objednávat jedině během dopoledne. Bílé klobásy dostaneme nejčastěji v porcelánové nádobě s horkou vodou, díky které zůstanou po celou dobu snídaně krásně horké. Tuto dobrotu můžeme zakousnout preclíkem sypaným hrubozrnnou solí a zapít sklenicí skvěle vychlazeného piva. Skvělá je k nim také nasládlá bavorská hrubozrnná hořčice. Jen opravdoví fajnšmekři vědí, že střívko, do kterého se klobásky plní, se nejí, a mělo by tedy po dojedení celého pokrmu zůstat ležet na talíři.
Mohlo by vás zajímat
Oblíbené grilovací klobásy
Známou obdobou bílých bavorských klobás jsou grilovací, které jsou klasickým bílým velmi podobné, ale hodí se spíše k zapékání nebo grilování. Můžeme je připravit zapečené s bramborami a česnekem, nebo smažené v trojobalu a podávané s hebkou bramborovou kaší. Jako chuťovka k vínu či pivu jsou skvělé zapečené v listovém těstě. Tak neváhejte, a zkuste si jednu z těchto dobrot připravit doma!
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den bavorských bílých klobás?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 4 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 5 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině! Jak tuhle delikatesu uvařit?
Holka u plotny radí: Valašská kaše pápěnka je vylepšenou verzí obyčejné krupičky. Dokonalou chuť zajistí jeden krok navíc
BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá