Den grilovaných kuřat
Národní den
2. června se každoročně slaví den grilovaných kuřat. Postavte se ke grilu čelem a připravte vynikající grilovanou drůbež právě dnes. Jak naložit celé kuře na gril, jakou marinádu zvolit a jak jej udělat opravdu šťavnaté?
Kuřecí maso je velmi populární. Je jemné, dietní, rychle hotové a dokonale doplní mnoho jídel. Důležité je poznamenat, že i přes nízký obsah tuku je nutričně hodnotné a snadno stravitelné i pro ty nejmenší strávníky. Věděli jste, že průměrný Čech sní za rok skoro 30 kg drůbežího masa? A není se čemu divit. Kuřecí maso obsahuje bílkoviny včetně nenahraditelných aminokyselin, minerály a vitaminy z oblasti komplexu B. Může se pochlubit nižším obsahem cholesterolu a pokud odstraníme kůži, jedná se o skutečně dietní maso s minimálním obsahem tuku. Jestli si na dietní pokrmy potrpíte, připravte kuřecí maso v páře. Důležité je kuřecí maso důkladně tepelně zpracovat, ale nevysušit. Poté už řešíme pouze oblíbenou přílohu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak na grilované kuře
Než začneme je důležitý výběr vhodné velikosti kuřete. Vždy je lepší střední velikost kuřete nebo dvě menší kuřata. Velký kus masa může vždy udělat neplechu tím, že nebude dostatečně propečený. Pokud nemáte drůbež při koupi očištěnou, odřízněte biskupa a z jeho dutiny vše odstraňte. Poté kuře opláchněte a zvolte vhodnou marinádu, ve které necháte kuře ideálně přes noc (12 hodin) a klidně i celý den. Nyní je na vás, jestli využijete podmínky matky přírody a grilování proběhne pomocí otočného špízu nad ohněm, nebo v nějakém grilovacím zařízení či zvolíte troubu v teple domova. Jestli ani jedna varianta není pro vás ideální mnoho obchodů již dnes nabízí možnost zakoupit kuře již ugrilované, takže stačí doplnit pečivem a čerstvou zeleninou.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den grilovaných kuřat?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 12 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 19 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Marinování a jak na to: Připravte si tři nejlepší marinády na kuře i steaky
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Přílohy 100 x jinak: Jak chutná koprovka se svítkem, ryba na zelí nebo králík se slanou krupicovou kaší?