Den trhaného vepřového masa
Národní den
Den trhaného vepřového masa připadá každoročně na 12. října. Připravit tento typicky americký pokrm není žádná věda. Nejlepšího výsledku dosáhneme pomalým upečením nebo grilováním kořeněné vepřové plece tak dlouho, až se maso doslova rozpadá a lehce pomocí vidličky či speciálních “drápů” na trhání masa oddělíme jednotlivá vlákna od sebe.
Vepřové patří v ČR mezi nejoblíbenější druhy masa, a není se čemu divit. Nejen že je vepřové v obchodech k dostání poměrně snadno a za dostupnou cenu, je také velmi prospěšné našemu zdraví. Jeho biologická hodnota je dokonce vyšší než u hovězího masa. Obsahuje vitamíny skupiny B a velké množství železa, draslíku, selenu a zinku.
Jak připravit trhané maso?
Pokud nemáte gril, maso jednoduše upečete v troubě nebo v pomalém hrnci.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Den trhaného vepřového masa?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno před 4 hodinami
Rajská omáčka z rajských
Přidáno před 17 hodinami
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Citrusový džem
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Desatero rad na téma dovolená: Připravte si na letní dny dobré a jednoduché jídlo