Mezinárodní den slaniny
Mezinárodní den
Mezinárodní den slaniny, který je neoficiální oslavou vaření se slaninou, se koná každý rok první sobotu v září. K tradicím tohoto dne patří společenská setkávání, během kterých účastníci vytvářejí a konzumují pokrmy se slaninou.
Variací jídel se slaninou je nepřeberné množství. Můžeme ji použít při přípravě snídaně, oběda, večeře, ale i dezertu, dokonce jsou i nápoje se slaninou. Bacon Day byl navržen a poprvé slaven v roce 2004 skupinou postgraduálních studentů v americkém Coloradu.
Slanina v mnoha světových kuchyních
Americká kuchyně si získala pověst nezdravého způsobu stravování. Podíl viny na tom jistě mají řetězce fast foodů, protože většina těch nejslavnějších, například McDonald’s nebo KFC, pocházejí právě…
Slanina má nezastupitelné místo v některých světových kuchyních. Je neodmyslitelným základem anglické snídaně, kterou kromě ní tvoří vejce, klobása, fazole v tomatě, pečené žampiony a rajčata. Slanina se opeče na pánvi a podává se k volskému oku s porcí fazolí.
Na grilované maso se výborně hodí džem ze slaniny, jehož základem je cibule a opečené plátky slaniny. Na závěr jeden tip: přebytečný tuk po smažení slaniny nevyhazujte. Je to nejen nešetrné k životnímu prostředí, navíc pro něj lze najít užitečné využití. Například k vylepšení snídaně.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Mezinárodní den slaniny?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 10 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 13 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Přebytečný výpek ze slaniny? Nevyhazovat! Máme pro vás 4 skvělé tipy, jak si s ním poradit
Džem ze slaniny se výborně hodí na grilované maso. Základem je cibule a opečené plátky slaniny