Světový den ginu
Světový den
Každou druhou červnovou sobotu pozvedněte sklenku ginu – slavíme totiž Světový den tohoto oblíbeného alkoholického nápoje. Typická chuť ginu vynikne v míchaných nápojích, kvalitní gin se však doporučuje pít čistý pouze s ledem a případně s plátkem citronu či limetky.
Za organizací Světového dne ginu stojí Emma Stokes, známá jako Gin Monkey. Idea tohoto dne je jednoduchá: dát po celém světě dohromady co nejvíce lidí, kteří pozvednou číši na počest ginu. Ke Světovému dni ginu se každoročně hlásí bary z celého světa. K jeho oslavám mívají připravené speciální koktejly, menu a degustace.
Mohlo by vás zajímat
Jak se vyrábí gin?
Gin vzniká až při druhé destilaci obilné pálenky. Navíc je potřeba směs bylin, koření a ovocné kůry. Za typicky lesním aromatem ginu stojí bobule jalovce. Název byl odvozen od francouzského „genièvre“ a nizozemském „jenever“, přičemž obojí značí jediné – jalovec.
Gin je ponejvíce oblíbený v kombinaci s tonikem. Dalo by se říci, že spolu tvoří nerozlučnou dvojku. Kombinace hořkého toniku s kořeněným ginem je skvělá na osvěžení. A není divu, že gin s tonikem má svůj vlastní mezinárodní den. V kalendáři mu patří 19. říjen.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den ginu?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 55 minutami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 6 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 9 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 10 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský