Světový den Nutelly
Světový den
Světový den Nuttely se slaví 5. února již od roku 2007. Právě na tento den na tento vyzvala italsko-americká bloggerka Sara Rosso všechny milovníky této lískooříškové pomazánky, aby se spojili a další sladký svátek byl na světě.
Pravděpodobně se najde pár jedinců, kterým je smetanová kombinace ořechů a čokolády proti srsti, ale nejspíš jich nebude mnoho. My ostatní na začátku února den Nutelly náležitě oslavíme. Přidáváme ji do palačinek, croissantů či koblih. Existuje velké množství receptů, ve kterých Nutella tvoří jednu z ingrediencí. Oblíbený je například Nutella cheesecake.
Jak vyrobit domácí Nutellu?
Nutellu si můžete vyrobit i doma – potřebujete k tomu dvě základní suroviny: lískové oříšky a čokoládu. Oříšky opražíme v troubě, a poté je hodíme do mixéru a mixujeme tak dlouho, dokud nám nevznikne řídká hmota. Mezitím rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu, kterou po zchladnutí přidáme také do mixéru. Dochutit můžeme datlovým sirupem. Aby nebyla směs tuhá, je vhodné přidat vodu.
Čokoládu můžete také klidně oželet a dopřát domácí nutellu bez éček. V takovém případě použijte místo čokolády kakao.
Související články
Související recepty
Kdo by neměl promeškat Světový den Nutelly?
Dejte jim vědět
V následujících letech tento den připadá na
Následující významné dny
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno před 1 hodinou
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno před 5 hodinami
Rozmarýnová kuřecí játra na víně
Přidáno před 5 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
Přidáno před 5 hodinami
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 19 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zapečené rolky z kotletky se zeleninou: Dokonale šťavnaté jídlo z jednoho pekáčku skvěle doplňuje jemná smetanová omáčka
Výborná bábovka se zakysanou smetanou: Krásně vláčný a neuvěřitelně nadýchaný hrníčkový moučník zvládne i začátečník
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse: Použití správné mouky a odležení těsta zaručí luxusní výsledek