Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Amaretto

yanull yanull

Amaretto je italský likér, ochucený mandlemi. Setkáme se s ním ve více variantách, bohužel ne všechny likéry mandle obsahují. Amaretto se podává při pokojové teplotě, může se pít s čokoládou, různými záskusky, ale také s kostkami ledu. Amaretto se často přidává do moučníku tiramisu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Musaka

Musaka je balkánské jídlo. Jsou to na cibuli opečené plátky lilku, někdy také brambor, mletého masa… Číst dál

Musaka

Muškátový oříšek

Muškátový oříšek je vysušené semeno stromu muškátovníku pravého. Pochází z Portugalska. Muškátový… Číst dál

Muškátový oříšek

Naan

Tím, že se otevřel svět k cestování, poznáváme různá jídla a pokrmy. Naan je chléb nebo pečivo,… Číst dál

Naan

Nákyp

Nákyp je sladký druh pokrmu, který připravujeme z předem uvařené rýže nebo jiných obilovin, z másla… Číst dál

Nákyp

Nashi

Nashi je japonská (čínská) hruška s pevnými plody, podobajícími se nejčastěji jablku. Slupka má… Číst dál

Nashi

Nátěstek

Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více