Biga
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po umíchání a vykvašení vydrží uložený v lednici 3 dny, během kterých se dá kdykoliv použít třeba do těst na focacciu, pizzu nebo ciabattu.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Biga je hustší italský kvásek s droždím, který zlepšuje chuť pečiva a prodlužuje jeho čerstvost. Po umíchání a vykvašení vydrží uložený v lednici 3 dny, během kterých se dá kdykoliv použít třeba do těst na focacciu, pizzu nebo ciabattu.
Kandované ovoce (viz Kandování) je ovoce napuštěné cukrem. Nejčastěji je kandovaná pomerančová (a… Číst dál
Kandování je konzervování ovoce cukrem. Jde o několikadení napouštění ovocných plodů cukernatým… Číst dál
Kapary jsou uzavřená, nerozvitá, olivově zelená poupata kapary trnité ze Středomoří. Nakládané v… Číst dál
Kapr je symbolem českých Vánoc. Smažený s bramborovým salátem se podává při večeři. Je největší… Číst dál
Kaprlata je lidový název kaparů. Používal se již v dobách Magdaleny Dobromily Rettigové. Číst dál
Kapusta je košťálová zelenina. Už v 16. století byly známé její blahodárné účinky pro lidský… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami