Jehněčí na meruňkách
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a koření. Poté maso upečeme a z výpeku připravíme jemný přeliv.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 972 kJ / 1 666 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,91 g |
Tuky | 90,35 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 276 mg |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 40,36 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 2. 2012 14:13
šušli,Paji děkujiOno to ní ani moc sladké,ta chuť je taková navinulá sladkokyselejší,ale opravdu dobrá
22. 2. 2012 21:36
Anni,pěkné.U nás je jehněčí vzácné a tak ho dělám na česneku,nebo na grilu,podle toho, jaká část to je.S těmi meruňkami,to nemusí být špatné.My maso ,,nasladko" rádi máme a tak budu muset vyzkoušet.
22. 2. 2012 20:30
nádhera+6
22. 2. 2012 11:55
Všem děkuji za komentáře i bodíky
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa
Špagetko,maso jsem měla ještě v mrazáku,už není,ale jehňátka jsou už tři týdny stará
Jani R.-jestli Ti nevadí pikantnější navinulá chuť šťávy,tak udělej z vepřového masa
21. 2. 2012 23:33
Máš to vymazlené +
21. 2. 2012 21:53
Jehněčí nemám, ale vypadá to úžasně. Krásně sis pohrála s fotkama
21. 2. 2012 20:32
na jehněčí jezdíme do Černé Hory .Asi zruším chov králíků a prasátek
21. 2. 2012 20:31
Aničko, máš to krásné. Jehněčí milujeme, dělám ho různě - s rozmarýnem, česnekem, na víně apod., ale takhle "nasladko " neznám.
21. 2. 2012 20:04
Krásné, ale maso na sladko není moje hobby, ale proti gustu ....
21. 2. 2012 20:03
Já jsem ještě jehněčí nejedla Musím to napravitAničko, máš krásné fotečky.
21. 2. 2012 19:38
Hezký obrázek, zajímavé je to, ale jehněčí mám ráda na česneku, upečené a s bůčkem vedle také upečeným a s bramborovým knedlíčkem, jejeje, už je to tady zase
21. 2. 2012 19:21
Ani, nemám slov, skoro jsem myslela, že to sem dala Tejajka, sakra kam chodíte na to jehněčí. Maso a ovoce můžem, mňááám
21. 2. 2012 19:20
nemam rada jahnacie, ale musim uznat, ze jedlo na taniery vypada skvostne
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 1 hodinou
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 2 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 3 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 4 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 7 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 minutami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 19 minutami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 30 minutami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 33 minutami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 37 minutami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 44 minutami
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 1 hodinou
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 2 hodinami
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jehněčí recepty jehneci kyta na meruňkách jehněčí s meruňkami susene merunky maso recept jehněčí plátek recepty z jehněčího masa moje maso marinované jehněčí kotlety jehněčí recept recepty na jehněčí jehněčí s s meruňkami recepty černé hory z jehněčího maso na meruňkach recept z mleteho masa jehněči z bučkem jehnečí plátky králík na vině a merunkách merunky na sladko gulas na merunkach jehněčí plátky recepty jehněčí plátky recept kralik na merunkach
Suroviny: kost, meruňky sušené, máslo, pomeranče, víno, vývar zeleninový, olej olivový, marmeláda meruňková, pepř mletý, skořice mletá, česnek, rozmarýn čerstvý
Jehněčí na meruňkách
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Lnnv
13 názorů