Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Recept ještě nebyl hodnocenByla by škoda nezkusit tuto snadnou a rychlou polévku jen proto, že vás odradí její název. Chutí i vzhledem je velmi podobná té pravé dršťkové, ale k její přípravě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 12 kJ / 3 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,03 g |
– nenasycené | 0,12 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,67 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Byla by škoda nezkusit tuto snadnou a rychlou polévku jen proto, že vás odradí její název. Chutí i vzhledem je velmi podobná té pravé dršťkové, ale k její přípravě…
Květáková polévka nemusí být nutně jen bílá a krémová. Kdo má rád lehčí variantu, připraví si tuto polévku plnou drobně krájené zeleniny. Je vhodná zejména tehdy, když…
Hráškový krém patří bezesporu k nejoblíbenějším krémovým polévkám. Nasládlou chuť hrášku a svěží zelenou barvu milují zejména děti. Hotovou polévku můžeme na talíři…
Žampiony mají velmi jemnou houbovou chuť a polévka z nich je naprosto báječná. Tentokrát však nebudeme vařit klasický krém. Připravte si polévku, ve které se snoubí…
I z několika obyčejných surovin, které máme všichni doma, lze připravit výborné jídlo. Mrkev necháme rozvonět na másle, přidáme kostky brambor a dochutíme kořením. Tato…
Mrkev je velmi zdravá zelenina a její nasládlá chuť s měkkým a šťavnatým vepřovým masem je skvělá kombinace, která musí být součástí vašeho rodinného jídelníčku. Bude…
Pokud zrovna nemáte chuť na maso, tak si můžete připravit skvělý oběd, nebo večeři, pouze z brambor, vajec a hořčice. I tak jednoduchý pokrm chutná skvěle, je během…
Guláš je bezpochyby jedním z nejoblíbenějších jídel ve většině českých kuchyní. V tomto případě při jeho přípravě místo masa použijeme zdravou hlívu ústřičnou, která…
Dýňová polévka neodmyslitelně patří k podzimu a zimě, kdy je této zeleniny dostatek. Využití dýně na polévku je velmi rozšířené a získává si větší a větší oblibu.…
Rychlá, a zároveň výživná polévka vonící po zelenině a máslu, která vás díky krupičce a vejci příjemně zasytí. Nemusíte se bát, u plotny nestrávíte ani půl hodiny, tak s…
Někoho může odradit název, ale byla by škoda nedat populárnímu receptu šanci. Postup je velmi rychlý a snadný, skvělý výsledek nás určitě potěší. Na vydatné polévce si…
Pomalu tažené vývary patří mezi kulinářský strop, co se polévek týče, nicméně v domácích podmínkách často nemáme tolik času ani trpělivosti na jejich přípravu. Chutnou a…
Někdo miluje a jiný zase není nadšencem, ale určitě fazolky na smetaně patří do naší české kuchyně. Křehké fazolky v jemné smetaně, maso či vejce a k tomu brambory.…
Máte chuť na české rizoto, ale nechcete vepřové? Vyzkoušejte variantu s kuřecím masem, kterou si zamilovala nejedna kuchařka. Příprava je jednoduchá a zeleninu můžete…
Plněné papriky se u nás tradičně podávají s rajskou omáčkou a kynutým knedlíkem. Pokud ale chcete zkusit něco nového, upečte papriky s mletým masem podlité zeleninovým…
Klasické bramboračky jsou žádané hlavně během chladnějších dnů, kdy je kromě oběda můžeme podávat i jako teplou večeři. Hustá a silná bramborová polévka je plná zeleniny…
Úroda dýní je v plném proudu, tak vyzkoušejte tuto krémovou dýňovou polévku, bez které by podzim nebyl úplný. Dýně dodá polévce příjemně nasládlou chuť a dozdobit ji…
Květákovou polévku jako takovou známe asi všichni z dětství, ale zkuste si uvařit naší vylepšenou verzi. Hustý a vydatný krém vás zahřeje i zasytí. K jeho přípravě…
Vydatná a hustá čočková polévka je atraktivní svou výraznou barvou. Její příprava je velmi rychlý, navíc červená čočka je velmi zdravá a nenadýmá. Cibule, brambory a…
Polévku z řapíkatého celeru připravíme snadno a rychle. Řapíkatý celer ji dodá příjemnou svěží chuť, smetana na závěr polévku zjemní a dodá ji správnou konzistenci.…
Pravé italské risotto na vás čeká krok po kroku v tomto originálním receptu. Můžete ho využít jako luxusní přílohu, nebo klidně jako lehký kompletní pokrm. Možnosti…
V hrnci zpěníme na másle nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme na malé kostičky nakrájenou mrkev, nakrájené brambory a zalijeme vodou. Přidáme…
Zapomeňte na rizoto ze školních jídelen a vymazlete si s trochou trpělivosti takřka skutečné risotto jak z italské restaurace. Uvidíte, že trochu míchání a podlévání…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 11:39
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Recept a tipy na linecké podle Mirky van Gils: Aby bylo krásně křehké, nejdříve vyšlehejte máslo se žloutky, radí cukrářka
Pečeme s Ivou: Lázeňské rohlíky jsou hebké i křupavé zároveň díky omládku
Naučte se vařit jako bohyně: Tady je 6 jednoduchých receptů, které vám pomohou začít