Filé, filet
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v mnoha kuchyních a u mnohých pokrmů. Za filé se ale také považují precizně nakrájené měsíčky pomeranče.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filé je vykostěný řez nebo plátek masa či ryby. S takto opracovanou surovinou se setkáváme často v mnoha kuchyních a u mnohých pokrmů. Za filé se ale také považují precizně nakrájené měsíčky pomeranče.
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Náš český větrník je obdobou francouzského profiterole, česky profiterolky. Jedná se o francouzský… Číst dál
Vídeňskou kávu si s žádnou jinou nespletete, je to prodloužené espresso s kopcem šlehačky, podává… Číst dál
Wienerschnitzel je tence rozklepaný plátek z telecího masa, kterému se říká ořech. Měl by být velký… Číst dál
V ruské kuchyni se připravuje salát z vařené, kvašené a syrové zeleniny, a brambor, s názvem … Číst dál
Vinná klobása je tradiční český masný výrobek, podobný bavorské klobáse. Receptur na vinnou klobásu… Číst dál
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem: K výraznější chuti uzeného pomůže jeden trik a smažená cibulka jídlo doladí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové