Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moruše

yanull yanull
Moruše

Moruše, plody morušovníku, jsou jedlé a velmi chutné ovoce. V syrovém stavu jsou silným antioxidantem, naše zdraví podporují v mnoha úrovních, např. při cukrovce a nemocích srdce. Hodí se k sušení, na výrobu džemů, marmelád, do koláčů a kaší. Dnes je moruše považována za superpotravinu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Mojito

Původ mochita najdeme na Kubě, jedná se o koktejl, ve kterém nesmí chybět bílý rum, třtinový cukr,… Číst dál

Mojito

Moravský vrabec

Moravský vrabec jsou doměkka rozpečené tučnější kousky vepřového masa. Nejlepší kombinace je bůček… Číst dál

Moravský vrabec

Mortadela

Mortadela je druh jemného vepřového salámu, s kousky slaniny, ochucený kořením. Pochází z Itálie.… Číst dál

Mortadela

Mořské řasy

Mořské řasy bychom mohli nazvat slovy "mořská zelenina". Obsahují více vitamínů a minerálů než… Číst dál

Mořské řasy

Mošt

Mošt je tekutina, která vzniká lisováním různého ovoce. Nejznámější jsou vinné nebo jablečné mošty,… Číst dál

Mošt

Mouka

Mouka se mele již od paleolitu. Je to rozmělněná vnitřní část obilného zrna a umlít lze z každé… Číst dál

Mouka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Demi sec

Demi sec je jemný polosuchý sekt se středně plnou květinovou vůní, obsahuje 33-50 g zbytkového… Číst dál

Sekt

Sekt neboli šumivé víno je označení oblíbeného alkoholického nápoje. Vyrábí se primárním nebo… Číst dál

Sekt

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více