Kuchař bez čepice a pohodář Jamie Oliver vaří luxusně i dostupně
Kluk od vedle, se kterým by se chtěl každý kamarádit – i kdyby jen proto, aby k němu mohl chodit na ty jeho vynikající večeře! Britský kuchař Jamie Oliver proslul jako televizní hvězda nejen ve své rodné zemi, ale i u nás. Někdy se mu přezdívá „kuchař bez čepice“, protože je při vaření ležérní, trochu bordelářský, někdy skoro až chaotický… Zkrátka pohodář. Přesto ovšem dokáže vždy vykouzlit naprosto dokonale vypadající jídlo. Jamie Oliver je populární i proto, že umí uvařit luxusní pochoutku hodnou menu v drahé restauraci se stejnou lehkostí jako jídlo pro své děti.
Kromě moderování desítek pořadů má na kontě také desítky kuchařských knih. Jednou z těch nejoblíbenějších je kuchařka s názvem 5 ingrediencí, kde najdeme recepty obsahující pouze pět základních přísad. Vydal také kuchařku orientovanou výhradně na vegetariánské vaření, sám Oliver má nejraději kuchyni italskou.
Související články
Alternativy k těmto receptům
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 1 hodinou
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 14 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar
Staročeské pražmo: Naklíčené obiloviny nám dodají dostatek energie a díky pražení na másle chutnají jako oříšky
JUBILEJNÍ 10. ROČNÍK TOP GASTRO & HOTEL 2016 SE BLÍŽÍ