Přemek Forejt: neotřelá gastronomie pro Olomouc i zbytek země
Ačkoli nebyla gastronomie odmala jeho snem (chtěl být hercem), druhá volba se mu nakonec vyplatila. Vyučil se a vyrazil se zdokonalit do Anglie, kde se v michelinské restauraci vypracoval na takovou úroveň, že se po návratu domů zařadil mezi českou špičku (je držitelem ocenění Zlatý kuchař). Po brněnské restaurace Koishi s oceňovanou japonskou kuchyní zamířil Přemek Forejt do Olomouce, kde otevřel svůj podnik Entrée, který se orientuje na přípravu rafinovaných pokrmů zejména z lokálních surovin.
Do širšího povědomí veřejnosti se ale Přemek Forejt dostal především díky svému porotcování v soutěži MasterChef Česko. Televizní diváky zaujal nejen svými zkušenosti, ale i sympatickým, neotřelým vzhledem.I díky své popularitě je proto zván na různé akce, které vylepšuje svými kulinářskými kousky, anebo i jako konzultant podniků, které potřebují kuchařsky pozvednout. I takto tedy vypadá kariéra kuchařského showmana.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 14 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přečtěte si Zobrazit více
Bílé nebo červené zelí? České či moravské? Vyznejte se v naší nejoblíbenější příloze!
Tradiční česká kuchyně: Udělejte si domácí nudle s mákem jako za první republiky!
Šťavnatý fofr koláč plný jablek: Na přípravě úžasně vláčného a skořicí vonícího koláče je nejdelší škrábání jablek, hotový je za chvíli